Με συμμετοχή η απεργία στη Vodafone

Με τη συμπαράσταση και της ΟΜΕΟΤΕ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, και μάλιστα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ κάνουν λόγο για εργασιακό κλίμα σαν αυτό που έφερε τις 24 αυτοκτονίες στη France Τelecom τον τελευταίο χρόνο. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους της Vodafone, που πραγματοποίησαν χθες 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι για τη μεταβίβαση 30 υπαλλήλων στην εταιρεία ΗΟL. Τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στηρίζει με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Με συμμετοχή η απεργία στη Vodafone | tovima.gr

Με τη συμπαράσταση και της ΟΜΕΟΤΕ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, και μάλιστα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ κάνουν λόγο για εργασιακό κλίμα σαν αυτό που έφερε τις 24 αυτοκτονίες στη France Τelecom τον τελευταίο χρόνο.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους της Vodafone, που πραγματοποίησαν χθες 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι για τη μεταβίβαση 30 υπαλλήλων στην εταιρεία ΗΟL.

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στηρίζει με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Το ΕΚΑ «στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στους παραπάνω ομίλους για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και οι επιχειρούμενες μεθοδεύσεις» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον συντονιστή των απεργιακών κινητοποιήσεων στις δύο εταιρείες κ. Εμμ. Μιχαηλάκη, η 24ωρη απεργία στη Vodafone είχε μεγάλη συμμετοχή και πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στα βασικά κτίρια της επιχείρησης. Οπως υποστηρίζει το σωματείο, η Vodafone δρομολογεί τη μεταβίβαση των τμημάτων ΑDSL και Βroadband στην ΗΟL με τη μεταφορά 30 συναδέλφων τους που απασχολούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει πάντως ότι η μεταφορά θα γίνει «αυτόματα», σύμφωνα με το ΠΔ 178/2002, χωρίς να αλλάξουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζoμένων. «Δεν είναι η πρώτη φορά που τμήματα της εταιρείας διαλύονται και εργαζόμενοι “χαρίζονται” σε άλλες εταιρείες, αναγκασμένοι να συμβιβαστούν με νέα εργασιακά καθεστώτα. Συγκεκριμένα, πριν από λίγους μήνες πραγματοποιήθηκε εκχώρηση προσωπικού στην ΙΒΜ (τμήμα πληροφορικής) και εκχώρηση μέρους της δραστηριότητας συντήρησης του δικτύου της εταιρείας κινητής τηλεφωνίαςστη θυγατρική της Siemens, Κintec» τονίζουν οι εργαζόμενοι της Vodafone.

Οι εργαζόμενοι της Wind πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σήμερα και, όπως επισήμανε μιλώντας στο «Βήμα» ο υπεύθυνος του σωματείου κ. Μιχαηλάκης, εκτιμάται ότι από τον Σεπτέμβριο έχουν αποχωρήσει από την εταιρεία περίπου 50 υπάλληλοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk