«Καμπανάκι» για το χρέος – αγωνία για τα έσοδα

Το πρώτο ηχηρό «καμπανάκι» για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια οικονομικά στη χώρα μας χτύπησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) στη νέα κυβέρνηση. Η ΕΕ σήμερα αποστέλλει εκπροσώπους της στην Αθήνα προκειμένου να ενημερωθούν για την «καταγραφή» της δημοσιονομικής κατάστασης. Οι Ελλάδα, Βρετανία, Ισπανία, Ιρλανδία και Λετονία βρίσκονται στην πλέον ριψοκίνδυνη κατηγορία εξαιτίας των υψηλών δημοσίων ελλειμμάτων και του χρέους τους το οποίο επηρεάζεται δραματικά από τη γήρανση του πληθυσμού, επισημαίνει στην έκθεσή της η ΕΕ για τη «μακροχρόνια διατηρησιμότητα των δημοσίων οικονομικών» .

«Καμπανάκι» για το χρέος – αγωνία για τα έσοδα | tovima.gr

Το πρώτο ηχηρό «καμπανάκι» για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια οικονομικά στη χώρα μας χτύπησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) στη νέα κυβέρνηση. Η ΕΕ σήμερα αποστέλλει εκπροσώπους της στην Αθήνα προκειμένου να ενημερωθούν για την «καταγραφή» της δημοσιονομικής κατάστασης.

Οι Ελλάδα, Βρετανία, Ισπανία, Ιρλανδία και Λετονία βρίσκονται στην πλέον ριψοκίνδυνη κατηγορία εξαιτίας των υψηλών δημοσίων ελλειμμάτων και του χρέους τους το οποίο επηρεάζεται δραματικά από τη γήρανση του πληθυσμού, επισημαίνει στην έκθεσή της η ΕΕ για τη «μακροχρόνια διατηρησιμότητα των δημοσίων οικονομικών» . Με αυτή την κίνηση οι Βρυξέλλες θέτουν ανοιχτά τη χώρα μας στην κατηγορία των μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πρέπει να λάβουν επειγόντως μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τη σταθεροποίηση του δημόσιου χρέους.

Στο άλλο άκρο, οι Σουηδία, Δανία, Φιλανδία, Εσθονία και Βουλγαρία κατατάσσονται σε κατηγορία χαμηλού κινδύνου εξαιτίας «υγιών» δημόσιων οικονομικών τους και συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων που πέρασαν προτού ξεσπάσει η κρίση. Στο ενδιάμεσο, δηλαδή χώρες που εξακολουθούν να χρειάζονται «φιλόδοξα» δημοσιονομικά προγράμματα, ανήκουν οι Ολλανδία, Λιθουανία, Μάλτα, Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία και Κύπρος, ενώ Γαλλία και Ιταλία, που ανήκουν

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία