Η βιομηχανία προδικάζει ανάπτυξη το γ» τρίμηνο

Νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ στην ευρωζώνη το γ΄ τρίμηνο του έτους. Ενα πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί η σημαντική βελτίωση που παρατηρείται στον τομέα της βιομηχανίας και κυρίως στον κλάδο των αυτοκινήτων στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Ιταλία. Συγκεκριμένα στην Ιταλία, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 7,0% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο (ιστορικά υψηλή αύξηση), από +2,4% τον Ιούλιο. Οπως…

Η βιομηχανία προδικάζει ανάπτυξη το γ» τρίμηνο | tovima.gr

Νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ στην ευρωζώνη το γ΄ τρίμηνο του έτους. Ενα πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί η σημαντική βελτίωση που παρατηρείται στον τομέα της βιομηχανίας και κυρίως στον κλάδο των αυτοκινήτων στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Ιταλία. Συγκεκριμένα στην Ιταλία, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 7,0% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο (ιστορικά υψηλή αύξηση), από +2,4% τον Ιούλιο. Οπως επισημαίνει η Αlpha Βank, η αύξηση αυτή σημειώθηκε παρά το ότι ο δείκτης ΡΜΙ στη μεταποίηση συνεχίζει να διαμορφώνεται κάτω του 50. Στη Γαλλία, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,8% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο, λόγω κυρίως της αύξησης της παραγωγής αυτοκινήτων κατά +18,2%, ενώ και στη Γερμανία η παραγωγή αυξήθηκε κατά +1,7%. Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, τα παραπάνω ενισχύονται και από την πολιτική των πολύ χαμηλών επιτοκίων και ενθάρρυνσης της εγχώριας ρευστότητας που ακολουθεί η ΕΚΤ. Η Αlpha Βank εκτιμά ότι η πολιτική αυτή θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον ως το γ΄ τρίμηνο του 2010, αφού οι αναμενόμενες χαμηλές επιδόσεις της οικονομίας και ο αρνητικός ακόμη πληθωρισμός δεν φαίνεται να επιτρέπουν την αλλαγή της. Οσον αφορά τον πληθωρισμό, συνεχίζει να διαμορφώνεται σε αρνητικά επίπεδα, περιορίζοντας τις προσδοκίες για αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ειδικότερα στη Γερμανία, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στο-0,5%, από-0,1% τον Αύγουστο, λόγω κυρίως της μείωσης των τιμών των τροφίμων αλλά και της ενέργειας, ενώ και στη Γαλλία ο πληθωρισμός διαμορφώνεται στο-0,4%, καθώς η μείωση των τιμών της ενέργειας ανήλθε στο -12,2% σε ετήσια βάση. Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή στην ευρωζώνη αναμένεται να διαμορφωθεί στο-0,1% τον Οκτώβριο, από -0,3% τον αμέσως προηγούμενο μήνα, και να ανέλθει στη συνέχεια στο 0,5% τον Νοέμβριο και στο 0,9% τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk