«Ελληνες εχάραξαν» στην Ερση

Ως την Τρίτη 20 Οκτωβρίου θα φιλοξενείται στην Γκαλερί της Ερσης (Κλεομένους 4, Κολωνάκι) η έκθεση-πανόραμα της ελληνικής χαρακτικής με τίτλο «Ελληνες εχάραξαν». Παρουσιάζονται έργα 26 σπουδαίων δημιουργών, από τους πρωτοπόρους Δημήτριο Γαλάνη, Λυκούργο Κογεβίνα, Αγγελο Θεοδωρόπουλο, Νικόλαο Βεντούρα, τους καθιερωμένους Δημήτρη Γιαννουκάκη, Γιώργο Βελισαρίδη, Γεώργιο Μόσχο, Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, Α. Τάσσο, Βάσω Κατράκη, Μάριο Πράσινο ως τους…

Ως την Τρίτη 20 Οκτωβρίου θα φιλοξενείται στην Γκαλερί της Ερσης (Κλεομένους 4, Κολωνάκι) η έκθεση-πανόραμα της ελληνικής χαρακτικής με τίτλο «Ελληνες εχάραξαν». Παρουσιάζονται έργα 26 σπουδαίων δημιουργών, από τους πρωτοπόρους Δημήτριο Γαλάνη, Λυκούργο Κογεβίνα, Αγγελο Θεοδωρόπουλο, Νικόλαο Βεντούρα, τους καθιερωμένους Δημήτρη Γιαννουκάκη, Γιώργο Βελισαρίδη, Γεώργιο Μόσχο, Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, Α. Τάσσο, Βάσω Κατράκη, Μάριο Πράσινο ως τους ενεργούς Γ. Βαρλάμο, Α. Φασιανό , Β. Σπεράντζα , Στάθη Λιβάνη , Μ. Χάρο και τους πολύ νέους Γ. Μπέκο και Φ. Παρασκευουδάκη . Η χαρακτική είναι για τις εικαστικές τέχνες ό,τι η τζαζ για τη μουσική.

«Ψυχή» της τζαζ είναι ο αυτοσχεδιασμός, με άλλα λόγια το απρόβλεπτο ακόμη και για τον ίδιο τον δημιουργό. Αυτό το διαισθάνονται και το αποζητούν περισσότερο από όλους οι ζωγράφοι που επιμένουν να εκφράζονται με τη χαρακτική. Τους συναρπάζει η έκπληξη που αποκαλύπτει αργά το τυπωμένο χαρτί τη στιγμή που ανασηκώνεται από τη μελανωμένη και χαραγμένη με εργαλεία ή οξέα μήτρα του όρθιου ή πλάγιου ξύλου, του λινόλεουμ, των μετάλλων, της πέτρας, του πλαστικού και διάφορων άλλων υλικών, εσχάτως και του σκληρού δίσκου του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk