Πορεία στη Βουλή, από τους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Κλειστή παραμένει η Πειραιώς και στα δύο ρεύματα από την Ιερά Οδό έως την Ομόνοια, όπου το πρωί επικράτησε ένταση μεταξύ των απεργών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και της αστυνομίας. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή. «Δεν μπορούμε να κάνουμε ανεκτές τις καταστάσεις ανομίας», λέει η κυβέρνηση.

Κλειστή παραμένει η Πειραιώς και στα δύο ρεύματα από την Ιερά Οδό έως την Ομόνοια, όπου το πρωί επικράτησε ένταση μεταξύ των απεργών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν πορεία από το υπουργείο Εργασίας προς τη Βουλή.

«Θέλουμε να υπάρχει κλίμα ειρήνης, ηρεμίας, διαλόγου και διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις ηγεσίες των υπουργείων και τους εργαζόμενους. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να κάνουμε ανεκτές τις καταστάσεις ανομίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής.

«Ο ρόλος της Αστυνομίας, με πολλή μετριοπάθεια, θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της νομιμότητας», πρόσθεσε.

Οι εργαζόμενοι ζητούν έκτακτο επίδομα 1.500 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους της Ζώνης με προϋπόθεση από 0-100 ένσημα το πρώτο 6μηνο του 2009 και επίδομα ανεργίας στο 80% του μεροκάματού τους σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις το οποίο να τους καταβάλλεται μέχρι να βρουν δουλειά στην ειδικότητά τους.

Επίσης, διεκδικούν ο χρόνος ανεργίας να είναι ασφαλίσιμος και συντάξιμος, άμεση συνταξιοδότηση των εργαζόμενων πάνω από 55 ετών μέσω ΛΑΕΚ, πάγωμα των δόσεων όλων των δανείων, καθώς επίσης την άμεση αναβάθμιση της υποδομής της Ζώνης και να κατασκευάζονται τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και της ακτοπλοΐας στη Ζώνη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk