Με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα συναντήθηκε ο κ. Δ. Δρούτσας

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις διμερείς μας σχέσεις» δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντ.Σπέκχαρντ μετά από συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δ.Δρούτσα, τον οποίο συνεχάρη για τις «εντυπωσιακές πρωτοβουλίες» της κυβέρνησης για την επίλυση περιφερειακών και διεθνών προβλημάτων.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις διμερείς μας σχέσεις» δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ μετά από συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δημ. Δρούτσα.

Ο Ντ. Σπέκχαρντ συνεχάρη τον κ. Δρούτσα για τις «εντυπωσιακές πρωτοβουλίες που πήρε από την αρχή η ελληνική κυβέρνηση,τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο, ως ένδειξη ενδιαφέροντος για την επίλυση, από κοινού, των περιφερειακών και διεθνών προβλημάτων».

Εξερχόμενος από το γραφείο του Δ. Δρούτσα, με τον οποίον συνομίλησαν επί μία ώρα, ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε επίσης ότι διαβεβαίωσε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στην ισχυρή συμμαχία, προσθέτοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις διμερείς μας σχέσεις»

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, δήλωσε ότι δεν συζήτησαν για μια επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ και διευκρίνισε ότι ηταν μια συνάντηση γνωριμίας και αβροφροσύνης, κατά την οποία «εκφράσαμε αμοιβαία εκτίμηση και υπογραμμίσαμε τα καλά αισθήματα των Ηνωμένων Πολιτειών προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk