ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Ζει φυσιολογικά με μισό… εγκέφαλο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Εκ πρώτης όψεως η Αμερικανίδα Μισέλ Μακ είναι μια φυσιολογική 37χρονη γυναίκα. Ομως κρύβει ένα μυστικό: ο εγκέφαλός της έχει σχεδόν το μισό μέγεθος από το κανονικό, αποτέλεσμα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου που είχε υποστεί ενώ βρισκόταν ακόμη στη μήτρα! Το αποτέλεσμα ήταν ότι το μεγαλύτερο μέρος του αριστερού ημισφαιρίου τού εγκεφάλου της- σε αυτό βρίσκονται τα κέντρα που ελέγχουν την αντίληψη, την κίνηση, τη συμπεριφορά- δεν αναπτύχθηκε ποτέ. Ενα μικρό «θαύμα» όμως …

Ζει φυσιολογικά με μισό… εγκέφαλο | tovima.gr

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Εκ πρώτης όψεως η Αμερικανίδα Μισέλ Μακ είναι μια φυσιολογική 37χρονη γυναίκα. Ομως κρύβει ένα μυστικό: ο εγκέφαλός της έχει σχεδόν το μισό μέγεθος από το κανονικό, αποτέλεσμα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου που είχε υποστεί ενώ βρισκόταν ακόμη στη μήτρα!

Το αποτέλεσμα ήταν ότι το μεγαλύτερο μέρος του αριστερού ημισφαιρίου τού εγκεφάλου της- σε αυτό βρίσκονται τα κέντρα που ελέγχουν την αντίληψη, την κίνηση, τη συμπεριφορά- δεν αναπτύχθηκε ποτέ. Ενα μικρό «θαύμα» όμως συντελέστηκε: το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου της, με κάποιον ανεξήγητο για τους ειδικούς τρόπο, αντέδρασε, αναλαμβάνοντας τις περισσότερες λειτουργίες του αριστερού. Και έτσι, η γυναίκα από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ μίλησε κανονικά, πήρε απολυτήριο λυκείου και σήμερα εργάζεται.

Χθες, για πρώτη φορά η Μισέλ μαζί με τους γονείς της και τον γιατρό της Τζόρνταν Γκράφμαν αποκάλυψαν την εκπληκτική αυτή ιστορία, δείγμα της εκπληκτικής προσαρμοστικότητας του ανθρώπινου οργανισμού.

«Αν και έχει σημειώσει μεγάλη διανοητική πρόοδο, η Μισέλ ακόμη δυσκολεύεται να βρει συγκεκριμένες λέξεις, έχει πρόβλημα κατανόησης αφηρημένων εννοιών, δυσκολεύεται να ελέγξει τα συναισθήματά της και μπορεί να χαθεί σε άγνωστο περιβάλλον» δήλωσε ο δόκτωρ Γκράφμαν. Και κατέληξε: «Ωστόσο αγωνίστηκε σκληρά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk