Μετ΄ εμποδίων η διανομή ρόλων στον ΣΥΡΙΖΑ

Υστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση, αργά χθες το βράδυ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όρισε ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους κκ. Π. Λαφαζάνη και Φ. Κουβέλη, ενώ για τη θέση του 7ου αντιπροέδρου της Βουλής επελέγη τελικά ο κ. Αθ. Λεβέντης , παρ΄ όλο που υπήρχε και πρόταση για τον κ. Θ. Δρίτσα. Κατά την τετράωρη συνεδρίαση αποφασίστηκε να συσταθεί Γραφείο Διεύθυνσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με συντονιστή τον κ. Ι. Θεωνά με τη συνδρομή δύο ακόμη στελεχών. Ωστόσο η επιλογή προσώπου από την Κουμουνδούρου για τη θέση αυτή παραπέμπεται για τις επόμενες ημέρες, με δεδομένο ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την Ανανεωτική Πτέρυγα για την αντικατάσταση του κ.

Μετ΄ εμποδίων  η διανομή  ρόλων  στον ΣΥΡΙΖΑ | tovima.gr

Υστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση, αργά χθες το βράδυ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όρισε ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους κκ. Π. Λαφαζάνη και Φ. Κουβέλη, ενώ για τη θέση του 7ου αντιπροέδρου της Βουλής επελέγη τελικά ο κ. Αθ. Λεβέντης , παρ΄ όλο που υπήρχε και πρόταση για τον κ. Θ. Δρίτσα. Κατά την τετράωρη συνεδρίαση αποφασίστηκε να συσταθεί Γραφείο Διεύθυνσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με συντονιστή τον κ. Ι. Θεωνά με τη συνδρομή δύο ακόμη στελεχών.

Ωστόσο η επιλογή προσώπου από την Κουμουνδούρου για τη θέση αυτή παραπέμπεται για τις επόμενες ημέρες, με δεδομένο ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την Ανανεωτική Πτέρυγα για την αντικατάσταση του κ. Δ. Χατζησωκράτη , αλλά και για να συνδυασθεί με αλλαγές σε πρόσωπα τόσο στην Πολιτική Γραμματεία όσο και στον καταμερισμό αρμοδιοτήτων στον ΣΥΝ.

Επίσης, κατά τη σημερινή ορκωμοσία στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δώσουν θρησκευτικό όρκο- θα μπουν μετά τον αγιασμό στην αίθουσα-, εκφράζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαχωρισμό Εκκλησίας- Κράτους και την απόσυρση νόμων και πρακτικών που εμποδίζουν τη διάταξη του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk