γνώμη

Θλιβεροί διεκδικητές

Από το περασμένο καλοκαίρι ακόμη οι περισσότεροι υπέθεταν ότι η καταρρέουσα τότε Νέα Δημοκρατία θα άφηνε πίσω της συντρίμμια. Ηταν η αδράνεια των υπουργών και η ακινητοποίηση της κρατικής μηχανής που προδιέθεταν αντιστοίχως τους παρατηρητές των πολιτικών πραγμάτων. Ακόμη και οι πιο υποψιασμένοι όμως δεν μπορούσαν να ανιχνεύσουν την έκταση και το βάθος των ζημιών που θα άφηνε πίσω της η ατελής και αμέριμνη «νέα διακυβέρνηση» του κ. Καραμανλή. Η εικόνα που έρχεται από τα υπουργεία και την ευρύτερη ζώνη του κράτους είναι στην καλύτερη περίπτωση τραγική.

Από το περασμένο καλοκαίρι ακόμη οι περισσότεροι υπέθεταν ότι η καταρρέουσα τότε Νέα Δημοκρατία θα άφηνε πίσω της συντρίμμια. Ηταν η αδράνεια των υπουργών και η ακινητοποίηση της κρατικής μηχανής που προδιέθεταν αντιστοίχως τους παρατηρητές των πολιτικών πραγμάτων. Ακόμη και οι πιο υποψιασμένοι όμως δεν μπορούσαν να ανιχνεύσουν την έκταση και το βάθος των ζημιών που θα άφηνε πίσω της η ατελής και αμέριμνη «νέα διακυβέρνηση» του κ. Καραμανλή. Η εικόνα που έρχεται από τα υπουργεία και την ευρύτερη ζώνη του κράτους είναι στην καλύτερη περίπτωση τραγική. Οι νέοι υπουργοί έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό, δεν πιστεύουν αυτά που βρίσκουν. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξομολογείται ότι βρήκε τα σώματα ασφαλείας και την Πυροσβεστική σε χειρότερη θέση απ΄ ό,τι τα είχε παραλάβει πριν από δέκα χρόνια και δεν κρύβει την αγανάκτησή του για τη διοίκηση του κ. Πρ. Παυλόπουλου. Ο κ. Λοβέρδος, παρ΄ ότι είχε όλη την καλή διάθεση να παρακολουθήσει, κατά την παραλαβή του υπουργείου, τον λόγο της κυρίας Πετραλιά, έμεινε άναυδος από την ενημέρωση που είχε, λίγες ώρες μετά, από τον διοικητή του ΙΚΑ. Οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου και Γεννηματά έχουν τρελαθεί από τις απίστευτες «μαύρες τρύπες» που άφησε πίσω του ο φανταχτερός και ατσαλάκωτος κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος χωρίς απολογισμό ή έστω υποτυπώδη αυτοκριτική διεκδικεί σήμερα με πάθος την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και φιλοδοξεί κάποτε να μας κυβερνήσει. Η κυρία Διαμαντοπούλου έχει επίσης να λέει για όσα προβληματικά συνάντησε στο υπουργείο Παιδείας, για τις εκατοντάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών της τελευταίας στιγμής και το υπερπολυτελές κιτσάτο γραφείο-γήπεδο που κληρονόμησε και δεν ξέρει τι να το κάνει. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, από την πλευρά του, δεν προλαβαίνει να μετράει ελλείμματα και χρέη και διερωτάται πώς ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωνε μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ότι το έλλειμμα του 2009 δεν θα ξεπεράσει το 6% του ΑΕΠ, όταν ήξερε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος μιλούσε για διψήφιο ποσοστό. Θα μπορούσε κανείς να αναφέρει και άλλες τέτοιες προβληματικές καταγραφές ή να αναζητήσει, για παράδειγμα, τα μεγάλα βήματα της κυρίας Μπακογιάννη στην εξωτερική πολιτική, του κ. Σαμαρά συνολικά στην πολιτική ή την «προσφορά» του νομάρχη Θεσσαλονίκης, ο οποίος, συνεπικουρούμενος από τον συναγωνιστή του δήμαρχο, βύθισε τη συμπρωτεύουσα στον λαϊκισμό, στην υποκουλτούρα και τελικώς στην υποβάθμιση, διεκδικεί τώρα ρόλο ρυθμιστή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι δυστυχώς όλοι τους θλιβεροί, μα δεν το ξέρουν. Το κακό είναι ότι δεν πονηρεύονται κιόλας όταν βλέπουν τους νεοδημοκράτες να ακούν με προσοχή όσα λέει για την παράταξή τους ο συγκάτοικος, στην ίδια πολυκατοικία, Μάκης Βορίδης.

akarakousis@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk