Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑ

Πολύ μικρό μέρος της προχθεσινής (+2,82%) «υπερβολής» διόρθωσε η εγχώρια αγορά με την υποχώρηση του Γενικού Δείκτη κατά 0,81%. Ακόμη μικρότερη ήταν η διόρθωση αναφορικά με το προηγηθέν ανοδικό πενθήμερο που έδωσε συνολικά κέρδη 9,7% στον Γενικό Δείκτη. Παράλληλα, η διόρθωση δεν επεκτάθηκε χαμηλότερα των 2.800 μονάδων, καθώς ο Γενικός Δείκτης τερμάτισε στις 2.807,89 μονάδες, μολονότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να δυσχεράνει άμεσα την τεχνική εικόνα της αγοράς, αφού η συγκεκριμένη περιοχή ανακτήθηκε μόλις προχθές.

Πολύ μικρό μέρος της προχθεσινής (+2,82%) «υπερβολής» διόρθωσε η εγχώρια αγορά με την υποχώρηση του Γενικού Δείκτη κατά 0,81%. Ακόμη μικρότερη ήταν η διόρθωση αναφορικά με το προηγηθέν ανοδικό πενθήμερο που έδωσε συνολικά κέρδη 9,7% στον Γενικό Δείκτη. Παράλληλα, η διόρθωση δεν επεκτάθηκε χαμηλότερα των 2.800 μονάδων, καθώς ο Γενικός Δείκτης τερμάτισε στις 2.807,89 μονάδες, μολονότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να δυσχεράνει άμεσα την τεχνική εικόνα της αγοράς, αφού η συγκεκριμένη περιοχή ανακτήθηκε μόλις προχθές. Πτωτική τάση ακολούθησαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα νέα υψηλά των περισσότερων διεθνών δεικτών περιορίζουν την προσδοκία να αποκτήσει συνέχεια το επτάμηνο ράλι. Καθοριστική για την περαιτέρω στάση των επενδυτών θεωρείται αυτή η εβδομάδα όπου κορυφώνεται η δημοσίευση των αποτελεσμάτων τριμήνου στις δυτικές αγορές, με ορατή την πιθανότητα να αναμετρηθούν μεταξύ τους οι επενδυτές που θα ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους με εκείνους που προσβλέπουν σε συνέχιση της ανόδου, δικαιολογημένη από τα κέρδη τριμήνου των εισηγμένων.

Καθώς όμως αυξάνονται οι μεταβλητές παράμετροι που επιδρούν στην αγορά, αποκτά ενδιαφέρον η επίκαιρη τεχνική ανάλυση της Fortius Finance, όπου αναφέρει ότι, μολονότι ορισμένοι αλγοριθμικοί τεχνικοί δείκτες έχουν αρχίσει και δείχνουν πιθανή ετήσια κορύφωση της αγοράς κοντά στις 2.900 μονάδες, η διάχυση του ενδιαφέροντος και στις μικρότερες κατηγορίες αποτελεί υγιές φαινόμενο.

Η περαιτέρω πορεία της εγχώριας αγοράς υπόκειται στην άμεση επίδραση του κλίματος που θα διαμορφωθεί στις διεθνείς ως τη λήξη της εβδομάδας.

Η χθεσινή αναστροφή του κλίματος δεν προκάλεσε αναταράξεις στην εγχώρια αγορά, όπου η διόρθωση των τιμών εξελίχθηκε ομαλά στις περισσότερες μετοχές, πλην εκείνων που είχαν ήδη αντιδράσει υπερβολικά. Είναι ενδεικτικό ότι, ενώ η περιφέρεια του κλάδου των τραπεζών δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, ο σχετικός δείκτης υποχώρησε μόλις κατά 0,37%. Επηρεάστηκε όμως η περιφέρεια, όπου ο δείκτης FΤSΕ-80 έκλεισε με απώλειες 2,33%, έναντι απωλειών 0,73% και 1,81% για τους δείκτες FΤSΕ-20 και FΤSΕ-40 αντιστοίχως.

Ο τζίρος παρέμεινε στα υψηλά προχθεσινά επίπεδα και ανήλθε στα 351,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15,9 εκατ. ευρώ διακινήθηκαν σε πακέτα, ενώ στο κλείσιμο 80 μετοχές ενισχύθηκαν, 143 υποχώρησαν και 98 έκλεισαν χωρίς μεταβολή.

Μετοχές
* ΑΤΕ Βank: Η κορυφαία σε κέρδη τις προηγούμενες ημέρες, μετετράπη στην κορυφαία σε απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης. Η τάση για κατοχύρωση κερδών εκδηλώθηκε από νωρίς, αλλά η εικόνα της μετοχής επιδεινώθηκε αισθητά μετά το μεσημέρι, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για συγχώνευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Αγροτική Τράπεζα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την άνοδο που κατέγραψαν οι μετοχές των δύο τραπεζών στο ταμπλό. Στο κλείσιμο των 2,01 ευρώ οι απώλειες της μετοχής ανήλθαν στο 14,83%.

* Εθνική Τράπεζα: Η θετική εικόνα της μετοχής στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης απέτρεψε την επιδείνωση του κλίματος στην αγορά, ενώ η ίδια τερμάτισε σχεδόν στο υψηλό της ημέρας στα 26,42 ευρώ με άνοδο 0,84%.

* Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Η μετοχή απώλεσε το μεγαλύτερο μέρος των προχθεσινών κερδών της υποχωρώντας κατά 8,3% στα 5,30 ευρώ, καθώς τα σενάρια προσείλκυσαν το κερδοσκοπικό ενδιαφέρον. βραχυπρόθεσμων επενδυτών.

* Τράπεζα Κύπρου: Μoλονότι επωφελήθηκε του ανοδικού κλίματος και ενισχύθηκε κατά 8,32% τη Δευτέρα, η μετοχή συνέχισε την ανοδική πορεία της ενισχύοντας κατά 0,68% την τιμή της στα 5,90 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk