αντιεξουσιαστικά

Βιάστηκε να αποχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (στο σκίτσο) από την εκδήλωση του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) με θέμα «Μετά από 10 χρόνια: Η δυναμική του ευρώ» και δεν πρόλαβε να ακούσει τις συμβουλές του πρώην τσάρου των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ κ. Γιάννου Παπαντωνίου. Μιλώντας χθες στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, ο κ. Παπαντωνίου ουσιαστικά έδωσε κατευθυντήρια γραμμή στη νέα κυβέρνηση για το πώς να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Συμβουλές…
Βιάστηκε να αποχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (στο σκίτσο) από την εκδήλωση του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) με θέμα «Μετά από 10 χρόνια: Η δυναμική του ευρώ» και δεν πρόλαβε να ακούσει τις συμβουλές του πρώην τσάρου των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ κ. Γιάννου Παπαντωνίου.

* * *
Μιλώντας χθες στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, ο κ. Παπαντωνίου ουσιαστικά έδωσε κατευθυντήρια γραμμή στη νέα κυβέρνηση για το πώς να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η συνταγή γνωστή: μεταρρυθμίσεις και νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών.

…και παρουσίες
Αντίθετα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ως το τέλος των ομιλιών παρέμειναν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης και ο υπουργός Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος, οι οποίοι κάθονταν σε διπλανά καθίσματα και σε απόσταση από τον κ. Παπακωσταντίνου.

* * *
Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή λόγο της ταχείας αποχώρησης του υπουργού Οικονομικών, αλλά εικάζουμε ότι ο φόρτος εργασίας δεν του επέτρεψε να παραμείνει ως τη λήξη της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης.

Κινητικότητα
Εντονη κινητικότητα καταγράφεται στο υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος. Ο κ. Ευ. Τσόγκας ανέλαβε σύμβουλος Τύπου του ηρακλειώτη υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Στ. Αρναουτάκη, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στον 5ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών. Εν τω μεταξύ ο γενικός γραμματέας Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Σπ. Ευσταθόπουλος ενημερώνει τον «σύμβουλο», άνευ λοιπών στοιχείων, κ. Ι. Δρυμούση.

Αναβαθμίσεις
Αναβαθμισμένοι και ενισχυμένοι βγαίνουν από τη νέα διοικητική δομή της Αlpha Βank ο Chief Οperating Οfficer (CΟΟ) κ. Σπ. Φιλάρετος και οι δύο γενικοί διευθυντές κκ. Γ. Αρώνης και Α. Θεοδωρίδης . Ο πρώτος ανέλαβε όλες τις κεντρικές υπηρεσίες του ομίλου, ο δεύτερος το retail banking στην Ελλάδα και στις χώρες του εξωτερικού όπου δραστηριοποιείται η τράπεζα και ο τρίτος το wholesale banking του ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρώτες συναντήσεις
Ξεκινά αύριο τις συναντήσεις με τις ενεργειακές εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου ενδιαφέροντος η υπουργός ΠΕΚΑ κ. Τίνα Μπιρμπίλη. Διαδοχικά θα δεχτεί τις διοικήσεις των ΕΛΛΠΕ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Απαραίτητη σίγουρα η ενημέρωση για σημαντικούς τομείς της ενέργειας όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. * * *
Μάλιστα τα ΕΛΛΠΕ είναι και η μόνη εταιρεία που κάνει μεγάλες επενδύσεις, πάνω από 1 δισ. ευρώ, αυτή την εποχή (Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη) σε μια περίοδο «επενδυτικής ερήμου» για τη χώρα μας. Ως γνωστόν, επενδύσεις σημαίνουν και νέες θέσεις εργασίας, που είναι βασικό ζητούμενο στην Ελλάδα.

Συμβολισμοί
Αύριο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη λειτουργίας της Οlympic Αir. Απ΄ ό,τι πληροφορείται η στήλη, έχει στηθεί ένα φαντασμαγορικό σόου που θα λάβει χώρα στο υπόστεγο της τεχνικής βάσης της Οlympic Αir στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η ΜΙG και ο κ. Α. Βγενόπουλος έχουν ετοιμάσει πολλά happenings και εκπλήξεις για τα οποία λίγα πράγματα έχουν διαρρεύσει, αφού αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό.

* * *
Αυτό που καταφέραμε να μάθουμε είναι ότι η βραδιά θα ξεκινήσει με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» που θα παίξει απόσπασμα από το «Αξιον εστί». Κάτι ανάλογο είχε συμβεί παλαιότερα, όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε επιλέξει την ίδια ορχήστρα για να «ανοίξει» εκδήλωση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk