Διαψεύδει το Πεντάγωνο «μυστικές» ενισχύσεις με 13.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Σε επίσημη διάψευση προχώρησε το Πεντάγωνο σχετικά με δημοσίευμα της Washington Post που αναφέρει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει αποφασίσει να στείλει στο Αφγανιστάν -χωρίς να το ανακοινώσει- επιπλέον 13.000 Αμερικανούς στρατιώτες, πέραν των ενισχύσεων των 21.000 ανδρών που γνωστοποίησε το Μάρτιο.

Σε επίσημη διάψευση προχώρησε το Πεντάγωνο σχετικά με δημοσίευμα της Washington Post που αναφέρει ότι ο κ. Μπαράκ Ομπάμα έχει αποφασίσει να στείλει στο Αφγανιστάν -χωρίς να το ανακοινώσει- επιπλέον 13.000 Αμερικανούς στρατιώτες, πέραν των ενισχύσεων των 21.000 ανδρών που γνωστοποίησε το Μάρτιο.

Βάσει του δημοσιεύματος, οι 13.000 στρατιωτικοί είναι κυρίως στρατεύματα υποστήριξης, όπως μηχανικοί, ιατρικό προσωπικό, ειδικοί στην εκπαίδευση ή πράκτορες της στρατιωτικής αστυνομίας.

Η επέκταση αυτή των στρατευμάτων υποστήριξης στο Αφγανιστάν αυξάνει στις 34.000 τον αριθμό των Αμερικανικών στρατευμάτων που έχει εγκρίνει ο κ. Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο κ. Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη 34.000 στρατευμάτων, αλλά μόνο οι 21.000 ανακοινώθηκαν», επισημαίνει η Washington Post.

Ωστόσο, το Πεντάγωνο διέψευσε ότι υπήρξε απόκρυψη.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας υπενθύμισε ότι πάντα είχε τεθεί θέμα να αυξηθεί ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν σε 68.000 έως το τέλος του χρόνου, αριθμός που περιλαμβάνει και τους 13.000 στρατιώτες που αναφέρθηκαν.

«Τίποτα δεν λείπει.Τίποτα δεν εχει κρυφτεί» τόνισε ο συνταγματάρχης Ντειβ Λάπαν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αποστολή τουλάχιστον των μισών από τους 13.000 στρατιωτικούς υποστήριξης είχαν λάβει το «πράσινο φως» του κ. Τζορτζ Ο. Μπους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καλείται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες για το αν υπάρχει ανάγκη να αναπτυχθούν επιπλέον δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, όπως έχει ζητήσει ο διοικητής των δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός, Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ.

Ο Αμερικανός στρατηγός έχει ζητήσει την αποστολή επιπλέον σαράντα ως εξήντα χιλιάδων στρατιωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας στις αρχές Οκτωβρίου, περίπου 65.000 αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν και περίπου 124.000 στο Ιράκ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk