Γκόρντον Μπράουν«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα»

Να συμμορφωθούν και να πληρώσουν μέρος των εξόδων με τα οποία χρέωσαν το βρετανικό Δημόσιο τα τελευταία πέντε χρόνια ή να προσκομίσουν αποδείξεις για να τα δικαιολογήσουν κάλεσε όσους Εργατικούς βουλευτές έλαβαν σχετικές επιστολές ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και αρχηγός του Εργατικού Κόμματος κ. Γκόρντον Μπράουν. Σε συνέντευξή του μάλιστα ο κ. Μπράουν δήλωσε πως «δεν θα ήταν συνετό» για κάποιον βουλευτή να μην πληρώσει. « Πρέπει να καθαρίσουμε την πολιτική,να εναποθέσουμε το παλαιό,αναξιόπιστο σύστημα στον κάδο απορριμμάτων της ιστορίας » είπε χαρακτηριστικά.

ΛΟΝΔΙΝΟ Να συμμορφωθούν και να πληρώσουν μέρος των εξόδων με τα οποία χρέωσαν το βρετανικό Δημόσιο τα τελευταία πέντε χρόνια ή να προσκομίσουν αποδείξεις για να τα δικαιολογήσουν κάλεσε όσους Εργατικούς βουλευτές έλαβαν σχετικές επιστολές ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και αρχηγός του Εργατικού Κόμματος κ. Γκόρντον Μπράουν.

Σε συνέντευξή του μάλιστα ο κ. Μπράουν δήλωσε πως «δεν θα ήταν συνετό» για κάποιον βουλευτή να μην πληρώσει. « Πρέπει να καθαρίσουμε την πολιτική,να εναποθέσουμε το παλαιό,αναξιόπιστο σύστημα στον κάδο απορριμμάτων της ιστορίας » είπε χαρακτηριστικά.

Οι παραινέσεις αυτές αναμένεται να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτώντόσο Εργατικών όσο και από άλλα κόμματα. Ηδη αρκετοί δηλώνουν ότι δεν θα πληρώσουν. Ο καθένας από τους 646 βουλευτές έλαβε χθες ατομική επιστολή από τον 74χρονο σερ Τόμας Λεγκ, συνταξιούχο βετεράνο του λογιστηρίου του κράτους, ο οποίος έχει αναλάβει να «ξεκαθαρίσει» το σκάνδαλο με την αδιαφανή χρήση των βουλευτικών κονδυλίων, το οποίο έχει οδηγήσει σε σωρεία παραιτήσεων.

« Ο σερ Τόμας Λεγκ θα κάνει συστάσεις. Ο κόσμος έχει μια ευκαιρία να εξετάσει όσα θα πει.Η συμβουλή μου είναι: Πληρώστε κι ας επιστρέψουμε σε ένα σύστημα που θα εμπιστεύεται ο κόσμος » ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ο ίδιος ο κ. Μπράουν σπεύδει να δώσει το «καλό παράδειγμα», ανακοινώνοντας ότι θα καταβάλει περισσότερα από 13.500 ευρώ.

Οι βουλευτές οι οποίοι αρνούνται να καταβάλουν χρήματα υποστηρίζουν ότι τιμωρούνται για τα έξοδα, ενώ έκαναν ακριβώς ό,τι τους επέτρεπε ο κανονισμός της Βουλής των Κοινοτήτων, συνεπώς δεν παρανόμησαν.

Η πρώην υπουργός Εσωτερικών κυρία Τζάκι Σμιθ καλείται όμως να απολογηθεί ενώπιον της Βουλής, αφού « παραβίασε καθαρά » τους κανόνες για τα έξοδα δεύτερης κατοικίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk