Ο Νοτιάς και οι μέτοχοι-μπαλαντέρ

Το «κρυφτούλι» ανάμεσα στους άλλοτε μονοιασμένους και αγαπημένους βασικούς μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ- οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πλέον ανενεργοί- συνεχίζεται και στην παρούσα φάση μόνο ο μεγαλομέτοχος κ. Νίκος Νοτιάς μοιάζει να «κόπτεται» για το πώς θα ξεφύγει η ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Παρ΄ ότι και ο ίδιος ο χιώτης εφοπλιστής δεν επιθυμεί να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ, τουλάχιστον προσπαθεί να δώσει μια βιώσιμη λύση παίρνοντας τις μετοχές των υπολοίπων ώστε να χαράξει την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ.

Το «κρυφτούλι» ανάμεσα στους άλλοτε μονοιασμένους και αγαπημένους βασικούς μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ- οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πλέον ανενεργοί- συνεχίζεται και στην παρούσα φάση μόνο ο μεγαλομέτοχος κ. Νίκος Νοτιάς μοιάζει να «κόπτεται» για το πώς θα ξεφύγει η ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Παρ΄ ότι και ο ίδιος ο χιώτης εφοπλιστής δεν επιθυμεί να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ, τουλάχιστον προσπαθεί να δώσει μια βιώσιμη λύση παίρνοντας τις μετοχές των υπολοίπων ώστε να χαράξει την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ. Φέρεται ότι έχει έλθει σε συμφωνία με τον κ. Πέτρο Παππά ώστε να απορροφήσει το δικό του ποσοστό (10%) και περιμένει την απάντηση των κκ. Γκίκα Γκούμα και Πόλυ Χατζηιωάννου (από κοινού 19%), οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα του το παραχωρήσουν δίχως να αξιώσουν ανταλλάγματα ή αν θα το εκχωρήσουν στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ ακολουθώντας το παράδειγμα των κκ. Τάκη Κανελλόπουλου και Νίκου Κούλη.

Η απόφαση που θα πάρουν οι κκ. Γκούμας και Χατζηιωάννου θα αποδειχθεί καθοριστική. Αν τελικώς επιλέξουν να παραδώσουν το ποσοστό τους στον κ. Νοτιά, αυτός θα γίνει αυτομάτως το απόλυτο αφεντικό στην ΠΑΕ με συνολικό ποσοστό 62% (συνυπολογίζοντας σε αυτό και το 10% του κ. Παππά) και θα μπορεί να πάρει αποφάσεις δίχως να έχει αντιπολίτευση. Αν όμως το 19% καταλήξει στην Ερασιτεχνική, τότε οι ισορροπίες θα διαμορφωθούν ως εξής: «Μάνα ΑΕΚ» 43,99%- Νοτιάς 43%. Στην περίπτωση αυτή ρόλο σημαντικό στο ποια εκ των δύο πλευρών θα αποκτήσει πλειοψηφία ξεπερνώντας το 51% θα διαδραματίσουν οι κκ. Νάσος Θανόπουλος και Ντέμης Νικολαΐδης που αθροιστικά έχουν ποσοστό κοντά στο 12%.

O ενδοιασμός των κκ. Γκούμα και Χατζηιωάννου για το αν πρέπει ή όχι να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους στον κ. Νοτιά σχετίζεται με τη σύμβαση που έχει παρουσιάσει ο τελευταίος για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα και την οποία έχουν καταψηφίσει. Θεωρούν ότι, αν ο κ. Νοτιάς πάρει τις τύχες της ΠΑΕ στα χέρια του, θα επικυρώσει μια σύμβαση την οποία η συντριπτική πλειονότητα των μετόχων (ενεργών ή μη) κρίνει ασύμφορη για την ΑΕΚ. Εμπόδιο το οποίο μπορεί να ξεπεραστεί μόνον εφόσον ο κ. Νοτιάς αποφασίσει να διαφοροποιήσει τη σχετική σύμβαση με όρους που θα αποδέχονται όσοι παραμένουν μέτοχοι στην ΠΑΕ, μεταξύ των οποίων ασφαλώς και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ.

* Φιλικό αγώνα με την ομάδα των Νέων έδωσε χθες η ΑΕΚ επικρατώντας με 5-0 με γκολ των Χέρσι (2), Μπλάνκο, Σκόκο, Μαντούκα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk