«Στροφή στην κοινωνία» ζητεί από τη νέα ηγεσία η ΔΑΚΕ

Να πείσει για την αυστηρή της ουδετερότητα στις προσυνεδριακές εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ επιχείρησε χθες η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα με δήλωση του προέδρου της και ευρωβουλευτή κ. Κ. Πουπάκη. Με δεδομένο ότι αρκετοί «γαλάζιοι» συνδικαλιστές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Πουπάκης θέλησε να επαναλάβει ότι τα ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά της ΔΑΚΕ την εντάσσουν στον κοινωνικά φιλελεύθερο χώρο, όπου πολιτικά εκφράζεται…

«Στροφή στην κοινωνία» ζητεί από τη νέα ηγεσία η ΔΑΚΕ | tovima.gr

Να πείσει για την αυστηρή της ουδετερότητα στις προσυνεδριακές εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ επιχείρησε χθες η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα με δήλωση του προέδρου της και ευρωβουλευτή κ. Κ. Πουπάκη. Με δεδομένο ότι αρκετοί «γαλάζιοι» συνδικαλιστές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Πουπάκης θέλησε να επαναλάβει ότι τα ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά της ΔΑΚΕ την εντάσσουν στον κοινωνικά φιλελεύθερο χώρο, όπου πολιτικά εκφράζεται από το κόμμα της ΝΔ. Υπεραμύνθηκε της άποψης ότι η ΔΑΚΕ ενδιαφέρεται και αγωνίζεται για την εφαρμογή πολιτικών που έχουν σχέση με τη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων, των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, και διευκρίνισε ότι σε δεύτερη φάση στέκεται στα πρόσωπα που θα κληθούν να υλοποιήσουν αυτές τις πολιτικές.

Μάλιστα ο κ. Πουπάκης ζήτησε να υπάρξουν θέσεις «για στροφή στην κοινωνία και στα ζητήματα της καθημερινότητας», σύμφωνα με παλαιότερες προτάσεις της ΔΑΚΕ που κατατέθηκαν σε άλλα συνέδρια υπό μορφή μιας «κοινωνικά ιδεολογικής πλατφόρμας» . Παράλληλα ανέφερε ότι τα μέλη της ΔΑΚΕ «είναι αποφασισμένα να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο- στον βαθμό που τους αναλογεί- την ενότητα της ΝΔ και να σταθούν δίπλα, υπεύθυνα, με θέσεις-προτάσεις, στην επόμενη ηγεσία της, θεωρώντας ταυτόχρονα εντελώς απαραίτητοσε όλη την προσυνεδριακή περίοδονα πρυτανεύσει η ψυχραιμία, η σύνεση καιη μετριοπάθεια» .

Υ πέρ των εξαντλητικών προσυνεδριακών και συνεδριακών διαδικασιών και της εκλογής νέων αντιπροσώπωνσυνέδρων που να εκφράζουν τη σημερινή θέση της ΝΔ στην κοινωνία, με παράλληλη ανοικτή εκλογική διαδικασία για τον νέο πρόεδρο του κόμματος σε όλους τους φίλους και τα μέλη, τάχθηκε χθες βράδυ ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος μιλώντας σε φίλους και συνεργάτες του που τον στήριξαν στις βουλευτικές εκλογές στη Β΄ Αθηνών. «Χρειάζεται να μιλήσουμε πολιτικά. Να κάνουμε εξαντλητικό διάλογο. Να συμφωνήσουμε πώς θα ανασυγκροτήσουμε την παράταξή μας:πολιτικά και ιδεολογικά, οργανωτικά και λειτουργικά» είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και συνέχισε: «Καμία προσωπική φιλοδοξία δεν μπορεί και δεν θα αφήσουμε να αγνοήσει τη φωνή των πολλών και καλών φίλων της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk