Σταθερός στην πολιτική γραμμή του ο Περισσός

Θα επιμείνει το ΚΚΕ στη γραμμή «ή με τα μονοπώλια ή με τον λαό» αλλά αρνείται να υψώσει διαχωριστικές γραμμές απέναντι στους εργάτες που ψήφισαν ΝΔ ή ΠαΣοΚ. Αυτό διεμήνυσε η γενική γραμματέας της ΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα κατά την πρώτη δημόσια παρουσία της μετά τις εκλογές, στον Πειραιά, όπου έγινε ανοικτή συγκέντρωση την περασμένη Κυριακή. Καθώς έχουν φουντώσει μετεκλογικά τα σενάρια διαδοχολογίας και αλλαγής ηγεσίας στον Περισσό, η απάντηση που έδωσε στη συγκέντρωση του Πειραιά σε ερώτηση για την ανανέωση στελεχών στο ΚΚΕ θύμισε τη φράση που είχε επιλέξει το 2007, τότε που είπε: «Εμείς την ανανέωση την κάνουμε και δεν τη διατυμπανίζουμε».

Σταθερός  στην πολιτική  γραμμή του  ο Περισσός | tovima.gr

Θα επιμείνει το ΚΚΕ στη γραμμή «ή με τα μονοπώλια ή με τον λαό» αλλά αρνείται να υψώσει διαχωριστικές γραμμές απέναντι στους εργάτες που ψήφισαν ΝΔ ή ΠαΣοΚ. Αυτό διεμήνυσε η γενική γραμματέας της ΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα κατά την πρώτη δημόσια παρουσία της μετά τις εκλογές, στον Πειραιά, όπου έγινε ανοικτή συγκέντρωση την περασμένη Κυριακή.

Καθώς έχουν φουντώσει μετεκλογικά τα σενάρια διαδοχολογίας και αλλαγής ηγεσίας στον Περισσό, η απάντηση που έδωσε στη συγκέντρωση του Πειραιά σε ερώτηση για την ανανέωση στελεχών στο ΚΚΕ θύμισε τη φράση που είχε επιλέξει το 2007, τότε που είπε: «Εμείς την ανανέωση την κάνουμε και δεν τη διατυμπανίζουμε».

Τόνισε ότι το στελεχιακό δυναμικό ανανεώνεται συνεχώς, αλλά υπογράμμισε ότι ανανέωση «δεν μπορεί να είναι η απεμπόληση της ιδεολογίας του ΚΚΕ». Η αλλαγή γενικού γραμματέα της ΚΕ, «όποτε κι αν γίνει», θα πραγματοποιηθεί «όχι γιατί το ζητεί ο Τύπος», όπως είπε, αλλά «γιατί βγήκαν καλύτεροι», ενώ προκατέβαλε τα λεγόμενα και γραφόμενα ύστερα από μια τέτοια αλλαγή σκυτάλης, σημειώνοντας ότι θα λένε πως ο επόμενος είναι «από την ποδιά της Αλέκας».

Ο Περισσός διαβλέπει ότι σε μια περίοδο που «το ΚΚΕ μιλά για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος» θα ενταθεί «ο αντικομμουνισμός ο ανοιχτός, όχι στις θέσεις του κόμματος, αλλά στην προσπάθεια να χτυπηθεί το κύρος του», όχι μόνο μέσω των ΜΜΕ, όπως είπε η κυρία Παπαρήγα. Στόχος, σύμφωνα με τον Περισσό, είναι να ενστερνιστεί «την επίθεση» ο κόσμος του ΠαΣοΚ, «κάτι που σε έναν βαθμό δεν το πέτυχαν ως τώρα», όπως σημείωσε η κυρία Παπαρήγα, η οποία υπογράμμισε ότι αυτό είναι «ένα από τα χρέη που έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης» Θ. Πάγκαλος.

Κ ρίσιμο για τους εργαζομένους, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ υπό τον τίτλο «Μέτωπα Πάλης», είναι να πουν «όχι» στις μειωμένες απαιτήσεις και να διεκδικήσουν συλλογικά «να μην πληρώσει την κρίση ο λαός». Μάλιστα χθες το ΚΚΕ χαρακτήρισε «κόλπο» της κυβέρνησης «για να κάμψει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών» την επαναδιαπραγμάτευση με την Cosco.

Εν τω μεταξύ το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, απαντώντας σε δημοσιεύματα διέψευσε ότι εστάλη επιστολή από στελέχη του ΚΚΕ προς το Πολιτικό Γραφείο με την οποία καλούν σε αλλαγή της πολιτικής του κόμματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk