Σύντομα επιχειρηματικά

* Βιοτέρ: Την έγκριση έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου μέχρι του ποσού των 12 εκατ. ευρώ αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας και κατ΄ εξουσιοδότησή της το διοικητικό συμβούλιο να ρυθμίσει τις σχετικές λεπτομέρειες για την υλοποίηση της ως άνω απόφασης. * ΕΤΕΜ: Σε πώληση του συνόλου του ποσοστού συμμετοχής της στην εταιρεία Κaray Μeals Ιncorporated με έδρα τη Ν. Υόρκη των ΗΠΑ, προχώρησε η εισηγμένη. Το ποσοστό συμμετοχής της ΕΤΕΜ ανερχόταν σε 11% ενώ το τίμημα της πώλησης ανήλθε σε 190.

Σύντομα επιχειρηματικά | tovima.gr

* Βιοτέρ: Την έγκριση έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου μέχρι του ποσού των 12 εκατ. ευρώ αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας και κατ΄ εξουσιοδότησή της το διοικητικό συμβούλιο να ρυθμίσει τις σχετικές λεπτομέρειες για την υλοποίηση της ως άνω απόφασης.

* ΕΤΕΜ: Σε πώληση του συνόλου του ποσοστού συμμετοχής της στην εταιρεία Κaray Μeals Ιncorporated με έδρα τη Ν. Υόρκη των ΗΠΑ, προχώρησε η εισηγμένη. Το ποσοστό συμμετοχής της ΕΤΕΜ ανερχόταν σε 11% ενώ το τίμημα της πώλησης ανήλθε σε 190.036 δολάρια. Σημειώνεται ότι η αξία κτήσης της προαναφερθείσας εταιρείας είχε πλήρως διαγραφεί τόσο σε εταιρικό όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο, ενώ από την πώληση προέκυψε κέρδος 130.643 ευρώ.

* ΟΠΑΠ: Στις 31.12.2009 συμπληρώνεται η πενταετής προθεσμία για την είσπραξη του μερίσματος της εταιρικής χρήσης 2003, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη. Μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας, τα μερίσματα που δεν θα έχουν εισπραχθεί από τους δικαιούχους μετόχους παραγράφονται υπέρ του ελληνικού Δημοσίου. Οι μέτοχοι που δεν έχουν εισπράξει το παραπάνω μέρισμα, μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της εταιρείας για την είσπραξή του.

* Ρraktiter Ηellas: Στην προετοιμασία του 13ου καταστήματος Ρraktiker στην Ελλάδα, προχωρεί η εταιρεία. Το Ρraktiker Ξάνθης θα στεγάζεται στο νέο εμπορικό πάρκο Flamingo Retail Ρark, συνολικής έκτασης 80 στρεμμάτων, που θα ανεγερθεί στον κόμβο με την Εγνατία Οδό, ανατολικά της πόλης της Ξάνθης. Το νέο κατάστημα αναμένεται να ενταχθεί, στο τέλος του 2010, στο δίκτυο των 11 ήδη υπαρχόντων καταστημάτων Ρraktiker σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα και εκείνου στο Ηράκλειο της Κρήτης που θα ανοίξει πιο νωρίς, εντός του 2010. Ο γενικός διευθυντής της Ρraktiker Ηellas κ. Ι. Σελαλμαζίδης δήλωσε: « Η Ρraktiker Ηellas, ακόμα και σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, προχωρεί στην προετοιμασία ενός νέου καταστήματος στην περιοχή της Ξάνθης υλοποιώντας το δυναμικό αναπτυξιακό της πρόγραμμα. Ετσι, ενισχύουμε την επενδυτική μας δραστηριότητα στη χώρα μας, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα και προσθέτοντας τεχνογνωσία στον κλάδο μας ».

* ΡwC: Ο ανεξάρτητος οργανισμός Ιnformation Security Forum (ΙSF) εμπιστεύτηκε την ΡricewaterhouseCoopers στην Ελλάδα (ΡwC) για την εκπροσώπησή του σε Ελλάδα και Κύπρο. Στόχος του τοπικού παραρτήματος του ΙSF είναι η συγκέντρωση των επαγγελματιών και ακαδημαϊκών από τον χώρο της ασφάλειας πληροφορικής με σκοπό να ηγηθεί, να καθοδηγήσει και να προσφέρει λύσεις στην αντιμετώπιση ενός ευρέως φάσματος προβλημάτων στον τομέα της ασφάλειας των πληροφοριών, και να συμβάλει στην ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών σε καίρια ζητήματα μεταξύ των μελών του σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk