Επιμένει για το εμπορικό κέντρο στον Βοτανικό ο Βωβός

O λόγος που το ΣτΕ έβαλε «φρένο» στην ανέγερση εμπορικού κέντρου από την εταιρεία Μπάμπης Βωβός στον Βοτανικό είναι μόνο η έλλειψη ισοζυγίου πρασίνου στην περιοχή, υποστηρίζει η εταιρεία και λαμβάνει πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί το εμπόδιο αυτό ώστε να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση. Η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας επιμένει άλλωστε ότι η ανέγερση του εμπορικού κέντρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διπλή ανάπλαση της Λεωφόρου και του Βοτανικού. Από τη Βωβός δεσμεύονται …

Επιμένει για το εμπορικό κέντρο  στον Βοτανικό ο Βωβός | tovima.gr

O λόγος που το ΣτΕ έβαλε «φρένο» στην ανέγερση εμπορικού κέντρου από την εταιρεία Μπάμπης Βωβός στον Βοτανικό είναι μόνο η έλλειψη ισοζυγίου πρασίνου στην περιοχή, υποστηρίζει η εταιρεία και λαμβάνει πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί το εμπόδιο αυτό ώστε να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση. Η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας επιμένει άλλωστε ότι η ανέγερση του εμπορικού κέντρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διπλή ανάπλαση της Λεωφόρου και του Βοτανικού.

Από τη Βωβός δεσμεύονται για την κατασκευή χώρου 25 στρεμμάτων σε κοινόχρηστο πράσινο και για τη φύτευση 600 δέντρων, ευελπιστώντας ότι οι αλλαγές επί του αρχικού σχεδίου καθώς και μια σχετική νομοθετική ρύθμιση θα μπορούσαν να επιτρέψουν την υλοποίηση του έργου. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπλοκάρουν την ανέγερση του γηπέδου του ΠΑΟ, αφού το στάδιο «πατάει» σε έκταση που έχει δωρίσει η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, με πλειοψηφία 15 προς 10, η ολομέλεια του ΣτΕ γνωμάτευσε αρνητικά για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου και του δημαρχιακού μεγάρου στον Βoτανικό, την κατασκευή των οποίων είχε αναλάβει η Μπάμπης Βωβός. Η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου ωστόσο επέτρεψε την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Από τη Βωβός αναφέρουν ότι προτίθενται να λάβουν πρωτοβουλίες μαζί με τον Δήμο Αθηναίων για να προβούν στις αναγκαίες παραχωρήσεις ώστε το ισοζύγιο του πρασίνου να μη μειωθεί καθόλου. Ειδικότερα από την πλευρά της εταιρείας δεσμεύονται «για τη διαμόρφωση ολόκληρου του ακάλυπτου χώρου του ΟΤ 45α,συνολικής έκτασης 25 και πλέον στρεμμάτων,σε κοινόχρηστο πράσινο κατά τις διατάξεις του ΓΟΚ και για την κατασκευή ενός οικολογικά απόλυτα αποδεκτού κτιρίου, με πράσινη στέγη και για φύτευση 600 δέντρων στον περιβάλλοντα χώρο».

Επίσης σε χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας διευκρινίζεται ότι: «Η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού και του εμπορικού κέντρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους,η δε έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης και η βάσει αυτής χορηγηθείσα οικοδομική άδεια του γηπέδου συναρτώνται με παραχωρήσεις γενόμενες από την εταιρεία μας, υπό την προϋπόθεση της ανεμπόδιστης συνέχισης των εργασιών κατασκευής του κτιρίου μας στο ΟΤ45α».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk