Ως τις 11 Δεκεμβρίου οι συμμετοχές για την 8η Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας

Ταινίες κάθε είδους, αλλά αποκλειστικά με θέμα την αρχαιολογία στην ευρεία της έννοια, θα συμμετάσχουν στην 8η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου ΑΓΩΝ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 11 ως τις 16 Μαΐου 2010. Η συνάντηση οργανώνεται κάθε δύο χρόνια και όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος πρέπει να υποβάλουν συμμετοχή ως τις 11 Δεκεμβρίου. Ντοκυμαντέρ, ρεπορτάζ, ταινίες κινουμένου σχεδίου, μυθοπλασίας, έρευνας, εκπαιδευτικές κτλ., ανεξαρτήτως διάρκειας, οι οποίες ωστόσο έχουν ολοκληρωθεί από το 2006 και μετά, μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη διοργάνωση.

Ως τις 11 Δεκεμβρίου οι συμμετοχές για  την 8η Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας | tovima.gr

Ταινίες κάθε είδους, αλλά αποκλειστικά με θέμα την αρχαιολογία στην ευρεία της έννοια, θα συμμετάσχουν στην 8η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου ΑΓΩΝ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 11 ως τις 16 Μαΐου 2010. Η συνάντηση οργανώνεται κάθε δύο χρόνια και όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος πρέπει να υποβάλουν συμμετοχή ως τις 11 Δεκεμβρίου.

Ντοκυμαντέρ, ρεπορτάζ, ταινίες κινουμένου σχεδίου, μυθοπλασίας, έρευνας, εκπαιδευτικές κτλ., ανεξαρτήτως διάρκειας, οι οποίες ωστόσο έχουν ολοκληρωθεί από το 2006 και μετά, μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη διοργάνωση. Τα θέματα μπορεί να αντλούνται από την Αρχαιότητα, τον Μεσαίωνα, ακόμη και από τη Βιομηχανική Αρχαιολογία, αλλά και από τις λαϊκές τέχνες και παραδόσεις που σήμερα χάνονται, καθώς και γενικότερα από την πολιτισμική κληρονομιά. Το διαγωνιστικό μέρος της Συνάντησης εξάλλου διευρύνεται καλύπτοντας πλέον και τις περιοχές πέρα από τη Μεσόγειο.

Η Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου ΑΓΩΝ οργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΓΩΝ σε συνεργασία με το περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνες» (www.arxaiologia.gr). Ο ΑΓΩΝ εξάλλου είναι ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Ταινίας Αρχαιολογικού Περιεχομένου και Πολιτιστικής Κληρονομιάς (www.fedarcine.com).

Την Οργανωτική Επιτροπή του ΑΓΩΝΑΣ αποτελούν οι Μέμη Σπυράτου (πρόεδρος), Λένα Σαββίδη (αντιπρόεδρος), Αννα Λαμπράκη (διευθύντρια), Μαρία Παλάτου (γενική γραμματέας).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk