Οι διεργασίες στη Ρηγίλλης

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ, ανακοίνωσε ο κ. Δ. Αβραμόπουλος

Επαναλαμβάνει τη θέση του για εκλογή προέδρου από τη βάση και τονίζει πως ισχυρότερη νομιμότητα από την επιλογή των πολιτών δεν υπάρχει.

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε επισήμως και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για εκλογή προέδρου από τη βάση, λέγοντας πως ισχυρότερη νομιμότητα από την επιλογή των πολιτών δεν υπάρχει. Ολόκληρη η δήλωση του κ. Αβραμόπουλου έχει ως εξής:

«Αυτήν την κρίσιμη ώρα, χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα. Η παράταξή μας χρειάζεται πάνω από όλα ελπίδα, ενότητα και προοπτική.
Το μήνυμα των εκλογών ήταν ηχηρό. Οι πολίτες μας είπαν: «Aλλάξτε τα όλα». «Αλλάξτε και σεις».

Είναι ιστορική υποχρέωση όλων μας, να δημιουργήσουμε μία νέα, σύγχρονη, κεντροδεξιά παράταξη, που να ανταποκρίνεται στο πνεύμα των καιρών και να εκφράζει με αμεσότητα τις προσδοκίες της βάσης και της κοινωνίας. Μία παράταξη αξιών. Όχι μία παράταξη μηχανισμών. Η πρότασή μου για εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την κοινωνική μας βάση είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουμε εποχή. Να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία και να δώσουμε φωνή και ρόλο στην κοινωνία των πολιτών, που προσβλέπει σ΄ εμάς. Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε την ενότητα και την προοπτική της παράταξής μας.

Ισχυρότερη νομιμότητα από την επιλογή των πολιτών δεν υπάρχει. Ισχυρότερη αντιπολίτευση, με μία ηγεσία προερχόμενη από τη βάση, δεν υπάρχει. Ισχυρότερη ηγεσία για το αύριο, με όλους τους πολίτες δίπλα της, δεν υπάρχει. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν τα μέλη και οι φίλοι της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικές και παραγωγικές τάξεις, οι απλοί πολίτες.

Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες της παράταξής μας, να κρατήσουμε κοντά μας αυτούς που πιστεύουν στις αξίες μας και να επιστρέψουν πίσω αυτοί που απογοητεύτηκαν. Να συνθέσουμε, να δυναμώσουμε, να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, που μας κοιτάνε στα μάτια με προσδοκία. Προσβλέπουμε ως εγγυητή της πορείας μας προς το Συνέδριο, στον Κώστα Καραμανλή. Ωστόσο, όσο σημαντικές και αν είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό του κόμματος, δεν αρκούν, αν δεν συνδυασθούν με ένα βαθύ διάλογο για την πολιτική ταυτότητα της παράταξής μας, την ιδεολογία, τις αξίες της.

Η παράταξή μας έχει όνομα, έχει ταυτότητα. Είναι υπερήφανη γι΄ αυτήν.Πιστεύω στη μεγάλη προοδευτική κεντροδεξιά. Στην κεντροδεξιά, που επικαιροποιεί τις διαχρονικές της αξίες και νοιώθει τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο και που θέλει τον Ελληνισμό να πρωταγωνιστεί σ΄ αυτές. Στην κεντροδεξιά, που στηρίζεται στην πατριωτική συνείδηση και την εθνική ταυτότητα. Στην κεντροδεξιά, που απελευθερώνει τη δημιουργική ενέργεια της ελεύθερης οικονομίας ενώ την ίδια στιγμή, προασπίζεται τη λειτουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους. Στην κεντροδεξιά, που εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, προασπίζει τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και ισχυροποιεί τους θεσμούς. Στην κεντροδεξιά, που πιστεύει, ότι στην παγκόσμια εποχή είναι πλούτος και πλεονέκτημα οι παραδόσεις του πολιτισμού μας, με κύριους εκφραστές του, τους Έλληνες της Διασποράς. Στην κεντροδεξιά, που εισάγει στο δημόσιο βίο αρχές και αξίες, ενός νέου δημοκρατικού πολιτισμού. Στη νέα μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, που θα ενώνει τους Έλληνες στη βάση των κοινών τους αναφορών και που θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος του πολιτικού φάσματος από τις παρυφές της δημοκρατικής αριστεράς μέχρι τα όρια της δημοκρατικής δεξιάς.

Όλα αυτά τα χρόνια, πολιτεύομαι χωρίς προσωπικούς μηχανισμούς, χωρίς παρασκήνιο. Δύναμή μου εσείς, η κοινωνία. Από εκεί προέρχομαι, από εκεί αντλώ την έμπνευσή μου. Η δύναμη να συσπειρώνω ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, να συνθέτω, να δημιουργώ νέα δεδομένα στο δημόσιο βίο της πατρίδας μου. Έτσι με γνωρίσατε, από το ξεκίνημά μου, πριν από δεκαέξι χρόνια. Έτσι πολιτεύομαι και θα συνεχίσω να πολιτεύομαι. Αυτή τη δύναμη και την προοπτική θέλω να δώσω τώρα στην παράταξη που αγαπώ και στους ανθρώπους της. Σας καλώ όλες και όλους, και ιδιαίτερα τους νέους της παράταξής μας να πορευθούμε μαζί για ένα νέο ξεκίνημα. Να εμπνεύσουμε τη νεολαία της πατρίδας μας, δίνοντας όραμα και ελπίδα. Για μία σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, που θα βασίζεται στις ιστορικές μας παρακαταθήκες, στα χαρίσματα του λαού μας, στην κοινή μας συνείδηση και στο κοινό μας όνειρο. Μία παράταξη, απηλλαγμένη από τον επιζήμιο λαϊκισμό. Απευθύνομαι και στους ανθυποψηφίους μου και τους καλώ στο όνομα της ομοψυχίας και της αλληλεγγύης, να διεξάγουμε αυτόν τον αγώνα, με γνώμονα τον πολιτικό πολιτισμό και την ευπρέπεια, αρχές ταυτόσημες με το αξιακό σύστημα της
παράταξής μας. Και όχι μόνο να αποδεχθούμε την ετυμηγορία των Νεοδημοκρατών αλλά να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες, σε όποιον εκλεγεί Πρόεδ

ρος του Κόμματος.

Ζητώ από όλες και όλους σας να με στηρίξετε στη διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Για να προχωρήσουμε μαζί τις μεγάλες αλλαγές στην παράταξη και την πατρίδα μας. Οι αλλαγές αυτές απαιτούν δύναμη ψυχής, ιδέες και βούληση. Για να εγκαινιάσουμε, όλοι μαζί, μία νέα εποχή για τη Νέα Δημοκρατία, που θα μας οδηγήσει και πάλι στην εξουσία, με έναν και μόνο σκοπό:

Να χτίσουμε μαζί τη Νέα Ελλάδα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk