ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΣ

Ανασκευάζει η Βουλγαρίαγια τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Σε «σκωτσέζικο ντους» εξελίσσεται η στάση της βουλγαρικής κυβέρνησης για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, αφού χθες ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της γειτονικής χώρας Τράικο Τραϊκόφ δήλωσε ότι «δεν υφίστανται τόσοι πολλοί λόγοι ώστε να σταματήσει η υλοποίηση του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη» που ενδιαφέρει άμεσα και την Ελλάδα. Αφορμή για τη νέα θέση της κυβέρνησης Μπορίσοφ, ο οποίος ήταν πλήρως αρνητικός εδώ και έναν μήνα με αποτέλεσμα …

Ανασκευάζει η Βουλγαρίαγια τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη | tovima.gr

Σε «σκωτσέζικο ντους» εξελίσσεται η στάση της βουλγαρικής κυβέρνησης για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, αφού χθες ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της γειτονικής χώρας Τράικο Τραϊκόφ δήλωσε ότι «δεν υφίστανται τόσοι πολλοί λόγοι ώστε να σταματήσει η υλοποίηση του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη» που ενδιαφέρει άμεσα και την Ελλάδα. Αφορμή για τη νέα θέση της κυβέρνησης Μπορίσοφ, ο οποίος ήταν πλήρως αρνητικός εδώ και έναν μήνα με αποτέλεσμα να παγώσουν οι σχέσεις του με τον πρόεδρο Γκιόργκι Παρβάνοφ, ήταν η παρουσίαση εκ μέρους της εταιρείας του έργου των λεπτομερειών του, γεγονός που δεν διευκρινίζει τις ακριβείς προθέσεις της κυβέρνησης της Σόφιας.

Η ανασκευαστική διευκρίνιση ανήκει στον έναν από τους υπουργούς που είχαν αμφισβητήσει έντονα το μέλλον του αγωγού τους προηγούμενους μήνες, δηλώνοντας μάλιστα ότι το περιβάλλον «κοστίζει πολύ περισσότερο από 35 εκατ. δολάρια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk