Και μαύρων ματιών!

Μέλος της ΔΟΕ απορρίπτει τη γυναικεία πυγμαχία για να μην …«χαλάσει» το στήθος των αθλητριών

Έντονες αντιδράσει προκάλεσε η τοποθέτηση του Τυνήσιου μέλους της ΔΟΕ, κ. Μοχάμεντ Μζαλί, ο οποίος δήλωσε αντίθετος στην ένταξη της γυναικείας πυγμαχίας στο ολυμπιακό πρόγραμμα, επειδή θα χαλάσει η εξωτερική εμφάνιση των αθλητριών. «Θα χαλάσει το στήθος τους» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του Τυνήσιου μέλους της ΔΟΕ, κ. Μοχάμεντ Μζαλί, ο οποίος δήλωσε αντίθετος στην ένταξη της γυναικείας πυγμαχίας στο ολυμπιακό πρόγραμμα, επειδή θα χαλάσει η εξωτερική εμφάνιση των αθλητριών.

«Με ενδιαφέρει η εξωτερική εμφάνιση των γυναικών. Δεν μπορώ να τις φανταστώ με μαύρα μάτια. Επίσης θα χαλάσει το στήθος τους και είναι πιθανόν να μην μπορούν να θηλάσουν τα παιδιά τους, όταν γίνουν μητέρες» τόνισε ο κ. Μζαλί.

Αμεση ήταν η αντίδραση του μέλος της ΔΟΕ, κυρίας Ανίτα Ντα Φραντζ.

«Οι αθλήτριες θα είναι απόλυτα προετοιμασμένες όταν θα ανέβουν στο ριγκ και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και να μην αφήνουμε τις αντιλήψεις μας περί ομορφιάς να επηρεάζουν τις σκέψεις μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε τι είναι καλύτερο για τις αθλήτριες».

Πάντως ο πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της ΔΟΕ, καθηγητής κ. Αρνε Λιούντκιβιστ έχει εκφράσει την άποψη ότι δεν υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των γυναικών που ασχολούνται με την πυγμαχία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk