Και δεύτερη απόρριψη της παράδοσης Χριστοφοράκου απο την Γερμανία

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης απέρριψε και πάλι την απόφαση του Εφετείου του Μονάχου για την παράδοση του Μιχ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.

Και δεύτερη απόρριψη της παράδοσης Χριστοφοράκου απο την Γερμανία | tovima.gr

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης απέρριψε και πάλι την απόφαση του εφετείου του Μονάχου για την παράδοση του Μιχ Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Η απορριπτική απόφαση προσάπτει στους εφέτες του Μονάχου αυθαιρεσία και προχειρότητα στον χειρισμό του θέματος. Πρόκειται για την δεύτερη φορά που απορρίπτεται μια απόφαση του Εφετείου του Μονάχου σχετικά με την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου. Η πρώτη απόφαση του Εφετείου είχε στηριχθεί στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της εισαγγελίας Αθηνών που αφορούσε σε δωροδοκία σχετικά με το πρόγραμμα ψηφιοποίησης του ΟΤΕ. Η σημερινή απορριπτική απόφαση αφορά το δεύτερο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της εισαγγελίας Αθηνών που αναφέρεται στο σύστημα ασφαλέιας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το λεγόμενο C4I.

Όλα δείχνουν ότι ένα τρίτο ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί επο τον πρώην Ειδικό Ανακριτή κ. Ζαγορανό, δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί από την Εισαγγελία του Μονάχου.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης αποφάσισε επίσης να αφαιρέση την υπόθεση από το εφετείο του Μονάχου και να την αναθέσει στο εφετείο της Βαμβέργης. Το τελευταίο θα έχει να αποφασίσει στην βάση των προδιαγραφών που καθόρισε το Συνταγματικό Δικαστήριο. Οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου δήλωσαν σήμερα ότι ήδη υπέβαλαν αίτηση αποφυλάκισης του πελάτη τους και δηλώνουν σίγουροι ότι ο κ. Χριστοφοράκος από αύριο θα κυκλοφορεί ελεύθερος στο Μόναχο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk