Σύσταση για εμβολιασμό

Επαγρύπνιση, παρά τον ήπιο μέχρις στιγμής χαρακτήρα της νέας γρίπης, συνιστά η ΕΕ

Η σουηδική προεδρία προειδοποίησε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να χαλαρώσουμε την επαγρύπνιση, παρά το γεγονός ότι η νέα γρίπη δεν δείχνει προς το παρόν να έχει δραματική εξάπλωση. Παράλληλα, συνέστησε στους Ευρωπαίους να εμβολιασθούν για λόγους πρόληψης και αλληλεγγύης.

Η σουηδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποίησε, σήμερα,πριν από την έναρξη της έκτακτης συνόδου των υπουργών Υγείας της ΕΕ, ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να χαλαρώσουμε την επαγρύπνιση, παρά το γεγονός ότι η νέα γρίπη H1N1 δεν δείχνει προς το παρόν να έχει δραματική εξάπλωση. Παράλληλα, συνέστησε στους Ευρωπαίους να εμβολιασθούν για λόγους πρόληψης και αλληλεγγύης.

Μολονότι η κατάσταση της πανδημίας δεν είναι αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα δραματική, θα πρέπει να ακούμε τους ειδικούς που λένε «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να χαλαρώσουμε την επαγρύπνιση», είπε η Μαρία Λάρσον, υπουργός Υγείας της Σουηδίας.

«Ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος, για να προστατευθούμε και να είμαστε αλληλέγγυοι με τους άλλους» πρόσθεσε. «Είναι επίσης σημαντικό να προστατεύσουμε την κοινωνία μας, ώστε και οι υγειονομικές υπηρεσίες να είναι σε θέση να συνεχίσουν να λειτουργούν ικανοποιητικά» πρόσθεσε.

«Ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός. Εμείς είμαστε εδώ για να συμβουλεύουμε τον κόσμο» είπε από την πλευρά της η επίτροπος Υγείας κυρία Αντρούλα Βασιλείου.

«Ευτυχώς η επιδημία δεν είναι μέχρι τώρα σοβαρή. Δεν ξέρουμε όμως πώς θα εξελιχθεί με την αλλαγή του καιρού. Πρέπει λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο, ελπίζοντας ότι το χειρότερο δεν θα έλθει» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk