Από μηδενική βάση οι φάκελοι για τα κολέγια

«Ολοι οι φάκελοι από την αρχή». Αυτό ήταν το μήνυμα που έδωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών κολεγίων

Από μηδενική βάση οι φάκελοι για τα κολέγια | tovima.gr

«Ολοι οι φάκελοι από την αρχή». Αυτό ήταν το μήνυμα που έδωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών κολεγίων, ξεκαθαρίζοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα συνοδευθεί από διάβημα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ώστε να καθοριστούν νέα κριτήρια ελέγχου και πιστοποίησης «στο σύνολο της μεταλυκειακής ιδιωτικής εκπαίδευσης» της χώρας. Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης ξεκινά κανονικά στα σχολεία στις 19 Οκτωβρίου, καθώς η νέα εγκύκλιος για προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση αξιοκρατικά κριτήρια (βαθμό πτυχίου, ημερομηνία λήψης κτλ.) διαβιβάστηκε χθες στις αρμόδιες διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τέλος, πολιτική κατά των συγχωνεύσεων θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο θέμα των ερευνητικών κέντρων που υπάγονται πλέον στο υπουργείο Παιδείας. «Η προσπάθεια που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση, με τον τρόπο που έγινε, δεν θα συνεχιστεί σε αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε η κυρία Διαμαντοπούλου. Στο συγκεκριμένο θέμα το πρόγραμμα του ΠαΣοΚ αναφέρεται σε «εξορθολογισμό και λειτουργική ενοποίηση των δημόσιων ερευνητικών και τεχνολογικών κέντρων και της πανεπιστημιακής έρευνας στο πλαίσιο ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου με μηχανισμούς κοινωνικής λογοδοσίας και αξιολόγησης».

Οσον αφορά το θέμα των κολεγίων και των αδειών που δόθηκαν προεκλογικά σε 33 κολέγια, η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι θα ελεγχθούν από την αρχή και μάλιστα με νέα κριτήρια. «Οι άδειες λειτουργίας στα λεγόμενα κολέγια δόθηκαν τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές χωρίς κανέναν έλεγχο των φακέλων» τόνισε η κυρία Διαμαντοπούλου. «Ως εκ τούτου προχωρούμε αμέσως σε επανεξέταση όλων των φακέλων και των αδειών λειτουργίας και σε κάθε περίπτωση επισημαίνω την προτεραιότητά μας για μια συνολική πολιτική που αφορά και την Ευρώπη, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, για κριτήρια, για διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης στο σύνολο της μεταλυκειακής ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην οποία ανήκουν τα κολέγια».

Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Βάσει συμπληρωματικού πίνακα που θα συνταχθεί από διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας θα γίνουν οι προσλήψεις του προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, ανάλογα με αιτήσεις που έχουν γίνει από υποψήφιους και με κριτήριο ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους και, σε περίπτωση σύμπτωσης της ημερομηνίας αυτής, με βάση τον βαθμό του πτυχίου τους. «Δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει το πρόγραμμα αυτό ως ρουσφετολογικός μηχανισμός» είπε σχετικά η κυρία Διαμαντοπούλου. Οπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην εγκύκλιο που διαβιβάστηκε χθες στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας, «η ανάθεση των ωρών διδασκαλίας θα γίνεται μέχρις εξαντλήσεως του 10ώρου για αποκλειστική απασχόληση ωρομισθίου στο πρόγραμμα και σε οποιαδήποτε διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή του 11ώρου συνολικά για απασχόληση ωρομισθίου στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης. Το σύνολο των ωρών διδασκαλίας θα δηλώνεται υπεύθυνα από τον προσληφθέντα σε κάθε διεύθυνση» καταλήγει η εγκύκλιος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk