Την υποψηφιότητα της για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ξεκαθάρισε πως θα επιδιώξει την εκλογή της και από το έκτακτο συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου και από τα μέλη του κόμματος με οποιαδήποτε αδιάβλητη καταστατική διαδικασία.

Η κ. Μπακογιάννη δεσμεύτηκε να βάλει τα δυνατά της για την ταχύτερη δυνατή πολιτική αναγέννηση της ΝΔ και ζήτησε από τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να την στηρίξουν με την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Στην δήλωση της η κ Μπακογιάννη τόνισε πως προτεραιότητα της θα είναι η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης με ιδέες και λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνων και επεσήμανε την ανάγκη η ΝΔ να γίνει ένα πλειοψηφικό σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα ολόκληρης της κεντροδεξιάς ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η παράταξη δεν έχει ανάγκη νέας ιδεολογίας, «αυτή είναι ξεκάθαρη, είναι ο σύγχρονος κοινωνικός φιλελευθερισμός τον οποίο όμως πρέπει να υπερασπιζόμαστε με συνέπεια και σταθερότητα με θάρρος και αυτοπεποίθηση», όπως είπε.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως η ενότητα του κόμματος είναι πρώτη προτεραιότητα της και πως «τούτη την κρίσιμη στιγμή για την παράταξη δεν περισσεύει κανείς. Στην αυριανή ΝΔ δεν θα υπάρχουν συστήματα και προσωπικοί μηχανισμοί».