Μεγιστάνας του κλίματος

Ένα δισ. δολάρια σε «πράσινες» τεχνολογίες επενδύει ο Τζορτζ Σόρος

Επενδύσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων σε τεχνολογίες καθαρής ενέργειας σχεδιάζει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος θα συγκροτήσει και μια νέα πρωτοβουλία κλιματικής πολιτικής στην οποία θα δαπανά 10 δισ. δολάρια ετησίως για 10 χρόνια.

Επενδύσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων σε τεχνολογίες καθαρής ενέργειας σχεδιάζει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος θεωρεί την κλιματική αλλαγή κυρίως πολιτικό πρόβλημα. Γνωστοποίησε παράλληλα την πρόθεσή του να συγκροτήσει μια νέα πρωτοβουλία κλιματικής πολιτικής στην οποία θα δαπανά 10 δισ. δολάρια ετησίως για 10 χρόνια.

«Η παγκόσμια θέρμανση είναι πολιτικό πρόβλημα» δήλωσε ο ουγγρικής καταγωγής Αμερικανός σε συνάντησή του με διευθυντικά στελέχη μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Κοπεγχάγη. Η πρωτεύουσα της Δανίας θα φιλοξενήσει το Δεκέμβριο τη διεθνή σύνοδο για τον καθορισμό της νέας συμφωνίας κατά της κλιματικής αλλαγής.

«Η επιστήμη είναι σαφής, αυτό που είναι λιγότερο σαφές είναι το κατά πόσον οι ηγέτες θα επιδείξουν την πολιτική βούληση που απαιτείται για την επίλυση του προβλήματος» υπογράμμισε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

Τα σχόλιά του Σόρος έρχονται μετά την άκαρπη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα στη Μπανγκόκ, ενόψει της συνόδου της Κοπεγχάγης. Οι συνομιλίες κατέληξαν σε αδιέξοδο, όσον αφορά την οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στον αναπτυσσόμενο κόσμο αλλά και για τις μειώσεις στις εκπομές αερίων του θερμοκηπίου στις ανεπτυγμένες χώρες.

Ο Σόρος διευκρίνισε ότι θα θέσει αυστηρά κριτήρια για τις «πράσινες» επενδύσεις του. «Θα αναζητήσω επικερδείς ευκαιρίες, παράλληλα όμως θα επιμείνω ότι οι επινδύσεις αυτές θα συμβάλουν πραγματικά στην επίλυση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής» είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk