fax

fax | tovima.gr

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Ενα δισεκατομμύριο επισκέψεις την ημέρα δέχεται πλέον ηιστοσελίδα ΥouΤube, όπως δήλωσε ο ιδρυτής της Τσαντ Χάρλεϊ. Ο ίδιος προσέθεσε ότι ένας σημαντικός παράγων που εξηγεί την επιτυχία της ιστοσελίδας είναι η τεχνολογία η οποία επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει εύκολα και γρήγορα τα βίντεο αλλά και να «ανεβάζει» ο ίδιος τα δικά του με τη βοήθεια απλής βιντεοκάμερας.

ΠΕΚΙΝΟ. Κινεζικό δικαστήριο καταδίκασε έναν άνδρα σε θάνατο και άλλους δέκα σε βαριές ποινές κάθειρξης για τη συμμετοχή τους σε επίθεση εναντίον μειονοτικών εργατών, γεγονός που συνέβαλε στο ξέσπασμα των αιματηρών ταραχών με τους Ουιγούρους πριν από μερικούς μήνες. Η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις αυτές στις αρχές Ιουλίου, μετά τις έντονες αντιδράσεις για τους χειρισμούς της και τις ταραχές από τις οποίες βρήκαν τον θάνατο 197 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 1.600.

ΒΙΛΝΙΟΥΣ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε από τη Λιθουανία ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για την Ατλαντική Συμμαχία. Ο κ. Ράσμουσεν ανέφερε ακόμη ότι έχει λάβει από τη Μόσχα σαφείς ενδείξεις πως ενδιαφέρεται για μια νέα αρχή στις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ. Αναφερόμενος στην ανησυχία των χωρών της Βαλτικής για τη ρωσική απειλή, ο Γραμματέας επεσήμανε ότι αν μειωθεί η ένταση με τη Ρωσία, αυτό θα είναι προς όφελος όλων, και ιδιαίτερα των χωρών αυτών.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Η φιλικότερη προς το περιβάλλον ανακαίνιση 15 εκατομμυρίων κτιρίων στην Ευρώπη, μέσα στην επόμενη δεκαετία, για να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας, και η σχετική επανεκπαίδευση κατασκευαστών και αρχιτεκτόνων είναι ο στόχος που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα με το προσχέδιο που ήρθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters, η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει επίσης να καταστήσει υποχρεωτική τη μείωση της χρήσης ενέργειας κατά 20% ως το 2020, δημιουργώντας περίπου 2 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

ΡΩΜΗ. Για τη συνάντησή της στη Νέα Υόρκη με τον πρώην σύζυγό της Νικολά Σαρκοζί και την Κάρλα Μπρούνι, αλλά και για τη νέα της ζωή, μίλησε στην ιταλική εφημερίδα «Cοrriere della Sera» η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Σεσιλιά ΣιγκανέΑλμπενίζ . Η ωραία Σεσιλιά, σύζυγος πλέον του πλούσιου γάλλου επιχειρηματία Ρισάρ Ατιάς, ασχολείται με φιλανθρωπικά έργα στην αμερικανική μεγαλούπολη. Στην ερώτηση της εφημερίδας για το πώς πήγε η συνάντηση των τεσσάρων στη Νέα Υόρκη και γιατί κάλεσε εκεί τον Σαρκοζί και τη σύζυγό του απάντησε: «Εχουμε αποφασίσει με τον άνδρα μου να μη μιλήσουμε γι΄ αυτό. Θέλω να προστατεύσω την καινούργια μου ζωή και να σεβαστώ την καινούργια ζωή του Νικολά με τη νέα σύζυγό του».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk