ATZENTA ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Από την Τετάρτη ως την Κυριακή ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Αthens Digital Week για να προσφέρει σε όλους ψυχαγωγία και γνώσεις γύρω από τα εξαιρετικά επιτεύγματα και τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής εποχής. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση των πρακτικών εφαρμογών των νέων τεχνολογιών, η θεματολογία του καλύπτει εφέτος εννέα περιοχές του ψηφιακού κόσμου: Gaming (παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών), Robotics (ρομποτάκια σε ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις …

ATZENTA  ΤΗΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ | tovima.gr

14-18 Οκτωβρίου «Ψηφιακή Εβδομάδα» στην Τεχνόπολη
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ TΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, ΛΕΩΦ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 100, ΜΟΣΧΑΤΟ
Από την Τετάρτη ως την Κυριακή ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Αthens Digital Week για να προσφέρει σε όλους ψυχαγωγία και γνώσεις γύρω από τα εξαιρετικά επιτεύγματα και τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής εποχής. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση των πρακτικών εφαρμογών των νέων τεχνολογιών, η θεματολογία του καλύπτει εφέτος εννέα περιοχές του ψηφιακού κόσμου: Gaming (παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών), Robotics (ρομποτάκια σε ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και εξομοιωτές πτήσεων), Μodding (μετασκευές και υπερτροφοδοτήσεις υπολογιστών), Space (προβολή σε τεράστιες οθόνες του Celestia και διαγωνισμοί φωτογραφίας με πλανήτες), Digital Μusic (μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας δίνουν σε όλους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να ακουστεί το δικό τους μουσικό κομμάτι), Οpen Source (επιδείξεις ανάπτυξης κώδικα), Visual Αrt (ψηφιακή ζωγραφική και graffitti), Social Νetworking (διοργάνωση εκδηλώσεων μέσα από Τwiter και Facebook), Τelecom (ό,τι αφορά την κινητή τεχνολογία). Η είσοδος στα 4.820 τ.μ. ψηφιακής ψυχαγωγίας και ενημέρωσης είναι ελεύθερη. Πληροφορίες στο www.athensdigital week.org/.

15-16 Οκτωβρίου Οι εναλλακτικές μέθοδοι κλιματισμού στα κτίρια
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 52, ΑΘΗΝΑ
Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «Παθητικός και υβριδικός δροσισμός καθοδικού ρεύματος», το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας- ΚΑΠΕ, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Εταιρειών Θέρμανσης και Κλιματισμού (RΕΗVΑ), διοργανώνει διημερίδα για τις τελευταίες εξελίξεις στον παθητικό και υβριδικό φυσικό κλιματισμό σε παγκόσμια κλίμακα. Επίσημη γλώσσα θα είναι τα αγγλικά και δεν προβλέπεται κόστος συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες, όπως επίσης και δυνατότητα εγγραφής, παρέχονται στην ιστοσελίδα www.phdc.eu ή στο τηλ. 210 6603.311 του ΚΑΠΕ (κυρία Δ. Μηναδάκη).

15-18 Οκτωβρίου «Μετάβαση και συνέχεια στην εκπαίδευση»
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΓΑΛΛΟΥ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΚΡΗΤΗ
Το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης και το Διδασκαλείο Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνουν επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Μετάβαση και συνέχεια στην εκπαίδευση: Αναζητώντας το πλαίσιο για τη συνεργασία παιδιών, νέων, οικογένειας, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και κοινωνικών υπηρεσιών». Το συνέδριο αποσκοπεί στην παρουσίαση και ενίσχυση του προβληματισμού που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια για τη μετακίνηση των παιδιών και των νέων μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και τη μετάβασή τους από μία εκπαιδευτική βαθμίδα στην επόμενη, και εν τέλει στην επαγγελματική κατάρτιση και την αγορά εργασίας. Απευθύνετε τις τυχόν απορίες σας στο rkalouri@hotmail. com.

15-19 Οκτωβρίου ΕSΜΕ 2009 και… «ΒΗΜΑScience»
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, ΛΕΩΦ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 100, ΜΟΣΧΑΤΟ
Τσεκάρετε στο ημερολόγιό σας την Πέμπτη γιατί τότε αρχίζει το ΕSΜΕ 2009 (Εuroscience Μediterranean Εvent 2009) που διοργανώνει το Ελληνικό Περιφερειακό Τμήμα της Εuroscience, του ευρωπαϊκού οργανισμού για την προώθηση της επιστήμης και της τεχνολογίας. Είναι η πρώτη από μια σειρά διετείς εκδηλώσεις που στοχεύουν να γίνουν μια πλατφόρμα διαλόγου σχετικά με την επιστήμη και την τεχνολογία, την κοινωνία και την πολιτική, με εστίαση στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στις ανάγκες της μεσογειακής ζώνης. Στην εφετινή εκδήλωση θα γίνουν ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων σχετικά με: κλιματικές αλλαγές, αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, επιστήμη και καινοτομία, επικοινωνία της επιστήμης, αναζήτηση πόρων, νέους ιούς, οπτικοακουστικές επιστήμες και μαθηματικά. Παράλληλα το ΕSΜΕ 2009 θα περιλαμβάνει ένα workshop που διοργανώνει το επιτελείο του «ΒΗΜΑScience» (Σάββατο 17/10, 17.00-19.00) με θέμα «Εκπαίδευση και νέες επιστήμες». Ομιλητές του θα είναι η ερευνήτρια της ΓΓΕΤ Βάσω Πλέτσα και ο καθηγητής Φωτονικής του ΕΜΠ Ηρακλής Αβραμόπουλος.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.esme2009.org/.

a.kafantaris@gmail.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science