ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Την περασμένη Πέμπτη, τέσσερις ημέρες μετά τη συντριπτική ήττα της ΝΔ στις εκλογές, ο διευθύνων σύμβουλος του ΗΣΑΠ κ. Χαρ. Αραμπατζάκος – τον οποίον άφησε εκεί «αμανάτι» ο απελθών υπουργός Μεταφορών κ. Ευρ. Στυλιανίδης – προχώρησε σε σημαντικές διοικητικές αλλαγές: Ορισε νέο γενικό διευθυντή, νέους διευθυντές και δημιούργησε νομική υπηρεσία, η οποία ως τότε δεν υπήρχε! Οπως πληροφορείται η στήλη, πρόκειται για την «παρέα των κολλητών του», τους οποίους έσπευσε να βολέψει όσο ακόμη μπορούσε.

ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ…
Την περασμένη Πέμπτη, τέσσερις ημέρες μετά τη συντριπτική ήττα της ΝΔ στις εκλογές, ο διευθύνων σύμβουλος του ΗΣΑΠ κ. Χαρ. Αραμπατζάκος – τον οποίον άφησε εκεί «αμανάτι» ο απελθών υπουργός Μεταφορών κ. Ευρ. Στυλιανίδης – προχώρησε σε σημαντικές διοικητικές αλλαγές: Ορισε νέο γενικό διευθυντή, νέους διευθυντές και δημιούργησε νομική υπηρεσία, η οποία ως τότε δεν υπήρχε!

vvv
Οπως πληροφορείται η στήλη, πρόκειται για την «παρέα των κολλητών του», τους οποίους έσπευσε να βολέψει όσο ακόμη μπορούσε. Αλλά οι υπάλληλοι βγήκαν στα κεραμίδια και διαμαρτύρονται, απειλώντας με απεργιακές κινητοποιήσεις. Φαίνεται όμως, απ΄ ό,τι λέγεται, ότι ο νέος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας δεν θα αργήσει να επέμβει.

… ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Εκτός όμως από τις πολιτικές πεποιθήσεις και την κατάληξη του επωνύμου, που παραπέμπει στη «μητέρα Λακωνία», ο κ. Αραμπατζάκος δεν έχει καμία άλλη σχέση με τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας κ. Δ. Μηλιάκο (σκίτσο). Ο δεύτερος άμα τω σχηματισμώ της νέας κυβέρνησης υπέβαλε την παραίτησή του στον νέο υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου . Διαφορετικά πρόσωπα, διαφορετικά ήθη…

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ…
Και μιας και μιλάμε για νεοδημοκράτες Λάκωνες, στον Πειραιά η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση διαθέτει ισχυρό εκλογικό έρεισμα λόγω της επιρροής της στους Μανιάτες. Δύο βουλευτές της λοιπόν, με καταγωγή από την ηρωική Μάνη αμφότεροι, δεν μιλούσαν μεταξύ τους εδώ και δέκα χρόνια, ούτε και σήμερα άλλωστε το πράττουν, λόγω όμοιας εκλογικής πελατείας. vvv
Λίγο προτού προκηρυχθούν οι εκλογές, στο επίνειο έγιναν δύο εκδηλώσεις: Μια οικονομικού ενδιαφέροντος με ομιλίες και μια επετειακού ενδιαφέροντος με κατάθεση στεφάνων. Ο ένας βουλευτής και παλαιότερα υφυπουργός ήθελε να μιλήσει και να καταθέσει στεφάνι και στις δύο εκδηλώσεις. Τελικά σε κεντρικό επίπεδο αποφασίστηκε να μιλήσει ο συγκεκριμένος στην εκδήλωση και να καταθέσει στεφάνι ο έτερος βουλευτής στην άλλη εκδήλωση.

… ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙΑ
Αποτέλεσμα: Ο… μοναχοφαγάς βουλευτής και πρώην υφυπουργός υπέβαλε στο Μέγαρο Μαξίμου (ο ένοικος τότε ήταν ο κ. Κ. Καραμανλής ) την παραίτησή του από το αξίωμα, απειλώντας θεούς και δαίμονες επειδή δεν θα κατέθετε το στεφάνι! vvv
Κινητοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα κορυφαία στελέχη της ΝΔ (κάποιοι από αυτούς είναι σήμερα υποψήφιοι για το αρχηγικό αξίωμα) για να τον μεταπείσουν και τελικά το κατάφεραν με πολύ κόπο. Το αστείο της ιστορίας είναι ότι μετά τις εκλογές ο θορυβώδης βουλευτής γυρίζει στα κανάλια και λέει «να παραιτηθούν όσοι έβλαψαν την παράτα ξη, εγώ ποτέ δεν δημιούργησα πρόβλημα στο κόμμα ή στην κυβέρνηση»! OΙ ΕΚΛΟΓΕΣ…
Μπορεί από την προηγούμενη Κυριακή το ΠαΣοΚ να είναι στην κυβέρνηση, ωστόσο στον κυβερνοχώρο το πράγμα δεν είναι ξεκάθαρο. Η τουλάχιστον δεν ήταν ξεκάθαρο ως το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, πέντε ημέρες μετά τις εκλογές. Και τούτο διότι στους δικτυακούς τόπους αρκετών υπουργείων δεν υπήρχε καμία αλλαγή στην ηγεσία τους.

vvv
Στο site του υπουργείου Οικονομικών, υπουργός παρέμενε ο κ. Ι. Παπαθανασίου. Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στο υπουργείο Ανάπτυξης και νυν υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, όπου ως υπουργός εμφανιζόταν ο κ. Κ. Χατζηδάκης, και στο Μεταφορών, όπου επίσης οι εκλογές ήταν ως μη γενόμενες.

… ΚΑΙ ΤΑ SΙΤΕ
Από τα λεγόμενα οικονομικά υπουργεία αλλαγές υπάρχουν στο site του παλαιού ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο στις σελίδες του διατηρεί την ονομασία υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων, όμως ως υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών εμφανίζεται η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.

vvv
Περιδιαβάζοντας τον δικτυακό τόπο του υπουργείου, παρατηρήσαμε ότι σε περίοπτη θέση έχει αναρτηθεί το βιβλίο της κυρίας Μπιρμπίλη και του κ. Θ. Βλαστού «Φτιάχνοντας πόλεις για ποδήλατο». Η ανάρτηση είχε γίνει από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου. Διότι το βιβλίο έχει εκδώσει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

vvv
Δεν γνωρίζουμε αν οι αλλαγές στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης κτλ. δεν έχουν γίνει λόγω φόρτου εργασίας των νέων υπουργών ή αν επειδή μαζί με τους σκληρούς δίσκους οι προηγούμενοι υπουργοί πήραν και τους κωδικούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk