ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Το αίνιγμα Καραμανλή (γιατί πήγε σε πρόωρες εκλογές ενώ ήξερε ότι θα τις χάσει) έχει την εξήγησή του. Πρώτα-πρώτα τα στοιχεία και οι αριθμοί: Ζήτημα πρώτον. Τα ασφαλιστικά ταμεία ξέμειναν από λεφτά. Μόνο για τις συντάξεις του ΙΚΑ και του ΤΕΒΕ χρειάζονται 1,2 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους. Η κρατική επιχορήγηση έχει εξαντληθεί και αναζητούνται εναγωνίως μήνα με τον μήνα δανεικά για τις συντάξεις. Ζήτημα δεύτερον. Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας είναι βαθύτερη.

ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ | tovima.gr

Το αίνιγμα Καραμανλή (γιατί πήγε σε πρόωρες εκλογές ενώ ήξερε ότι θα τις χάσει) έχει την εξήγησή του.

Πρώτα-πρώτα τα στοιχεία και οι αριθμοί:

Ζήτημα πρώτον. Τα ασφαλιστικά ταμεία ξέμειναν από λεφτά. Μόνο για τις συντάξεις του ΙΚΑ και του ΤΕΒΕ χρειάζονται 1,2 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους. Η κρατική επιχορήγηση έχει εξαντληθεί και αναζητούνται εναγωνίως μήνα με τον μήνα δανεικά για τις συντάξεις.

Ζήτημα δεύτερον. Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας είναι βαθύτερη. Η Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος είχε ενημερώσει τη Εurostat ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί το 2009 κατά 1,5% αντί 0,7% που έλεγε η Κυβέρνηση.

Ζήτημα τρίτον. Τα ελλείμματα δεν ήταν 3,5%, ούτε 5% ούτε 6% που έλεγε ο τελευταίος υπουργός Οικονομίας της ΝΔ. Τα ελλείμματα, σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, οδεύουν προς το 10%, χωρίς να γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τα χρέη των Νοσοκομείων, με τις υποχρεώσεις των Δήμων και με τις μαύρες τρύπες των ΔΕΚΟ.

Ζήτημα τέταρτον. Το δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, είχε φθάσει στα τέλη Ιουνίου του 2009 τα 292 δισ. ευρώ ενώ η κυβέρνηση παραδεχόταν τα 282 δισ. ευρώ. Εκτιμάται ότι η χρονιά θα κλείσει με το χρέος κοντά στα 320 δισ. ευρώ!!

Ολα αυτά τα προβλήματα που έχουν παγιδεύσει τη χώρα τα εγνώριζαν ο κ. Καραμανλής και οι συγκυβερνώντες συνεργάτες του. Ηταν αποτέλεσμα της νέας διακυβέρνησης, της αδυναμίας αυτής της ομάδας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Καραμανλής και οι συνεργάτες του απέτυχαν παταγωδώς. Αν ήσαν κυβερνήτες μιας μεγάλης πολυεθνικής που λειτουργεί με τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια τα οποία θαυμάζει η Νέα Δημοκρατία, θα είχαν εκδιωχθεί και ενδεχομένως θα αντιμετώπιζαν κατηγορίες για κακοδιαχείριση.

Θα μπορούσαν να παραιτηθούν. Προτίμησαν την απόλυση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk