ΜΕRRΙLL LΥΝCΗ

Προτιμά Εθνική και Εurobank

Tην προτίμησή της για ην Εθνική Τράπεζα και την ΕFG Εurobank μεταξύ των μετοχών του κλάδου επαναδιατύπωσε η Μerrill Lynch σε πρόσφατη έκθεσή της. Η Μerrill Lynch αναφέρει ότι προτιμά την Εθνική και τη Εurobank μεταξύ των ελληνικών τραπεζών που καλύπτει. Ο διεθνής οίκος διακρίνει στην Εθνική Τράπεζα καλύτερη βραχυπρόθεσμη ορατότητα, δεδομένου ότι ήδη λειτουργεί με σημαντικά υψηλότερο δείκτη απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (RΟΕ) έναντι του ανταγωνισμού, ενώ διαθέτει πιο ικανοποιητική ρευστότητα και κεφαλαιακή θέση.

Προτιμά  Εθνική και  Εurobank | tovima.gr

Tην προτίμησή της για ην Εθνική Τράπεζα και την ΕFG Εurobank μεταξύ των μετοχών του κλάδου επαναδιατύπωσε η Μerrill Lynch σε πρόσφατη έκθεσή της.

Η Μerrill Lynch αναφέρει ότι προτιμά την Εθνική και τη Εurobank μεταξύ των ελληνικών τραπεζών που καλύπτει. Ο διεθνής οίκος διακρίνει στην Εθνική Τράπεζα καλύτερη βραχυπρόθεσμη ορατότητα, δεδομένου ότι ήδη λειτουργεί με σημαντικά υψηλότερο δείκτη απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (RΟΕ) έναντι του ανταγωνισμού, ενώ διαθέτει πιο ικανοποιητική ρευστότητα και κεφαλαιακή θέση. Ωστόσο, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, η Εurobank προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες ανόδου, δεδομένου ότι οι ομαλοποιημένες προβλέψεις για επισφάλειες θα διαμορφωθούν κοντά στο 100%.

Οι τιμές-στόχοι για τις μετοχές των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών είναι οι ακόλουθες: Εθνική Τράπεζα 30 ευρώ, ΕFG Εurobank 12,6 ευρώ, Αlpha Βank 12,8 ευρώ και Τράπεζα Πειραιώς 11,8 ευρώ. Οι σημερινές αποτιμήσεις των εν λόγω μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαμορφώνονται περίπου στα 25 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και στα 11,50 ευρώ για την ΕFG Εurobank, ενώ τις προαναφερθείσες τιμές-στόχους έχουν ήδη ξεπεράσει η Αlpha Βank και η Τράπεζα Πειραιώς οι οποίες κυμαίνονται στα 13 και στα 12,70 ευρώ αντίστοιχα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk