ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Μουσειακές υποθέσεις

«ΜΑ ΚΑΛΑ, σύγχρονα κοσμήματα ανάμεσα σε αρχαϊκά και ρωμαϊκά εκθέματα;» ήταν η- κατά πολλούς εύλογη- ερώτηση που διατύπωσαν αρκετοί σχετικά με την έκθεση «Λίνα ΦανουράκηΚοσμήματα 1989-2009» που από την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ως τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου θα φιλοξενεί το, δεκτικό σε ανοίγματα, Μουσείο Μπενάκη (κτίριο της οδού Κουμπάρη). Εμείς δεν θα πάρουμε θέση αν πρόκειται για μια όντως τολμηρή κίνηση. Αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά, ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν σημερινά (με την έννοια ότι φοριούνται ακόμη) κοσμήματα που θα μπορούσαν να αντέξουν δίπλα στα ιστορικά εκθέματα ενός μουσείου.

«ΜΑ ΚΑΛΑ, σύγχρονα κοσμήματα ανάμεσα σε αρχαϊκά και ρωμαϊκά εκθέματα;» ήταν η- κατά πολλούς εύλογη- ερώτηση που διατύπωσαν αρκετοί σχετικά με την έκθεση «Λίνα ΦανουράκηΚοσμήματα 1989-2009» που από την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ως τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου θα φιλοξενεί το, δεκτικό σε ανοίγματα, Μουσείο Μπενάκη (κτίριο της οδού Κουμπάρη). Εμείς δεν θα πάρουμε θέση αν πρόκειται για μια όντως τολμηρή κίνηση. Αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά, ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν σημερινά (με την έννοια ότι φοριούνται ακόμη) κοσμήματα που θα μπορούσαν να αντέξουν δίπλα στα ιστορικά εκθέματα ενός μουσείου. Ποια χαρακτηριστικότερη περίπτωση από αυτήν της αειθαλούς Λήδας Βαρδινογιάννη που έχει να λανσάρει στον φακό σε κάθε εμφάνισή της διαμάντια και πέρλες από μια σπάνια συλλογή με γοητεία που δεν σκουριάζει στο πέρασμα του χρόνου; Δυστυχώς η αμάραντη Λήδα έχει αραιώσει τις κοσμικές εμφανίσεις της και έχει στερήσει τη χαρά από το πιστό κοινό της να απολαμβάνει τα θέλγητρα που συνήθως ξετυλίγει live. Τις σπάνιες φορές όμως που επιλέγει να σταθεί μπροστά στον φακό εξακολουθεί να θυμίζει ότι, όσο και αν προσπαθήσει κανείς, δύσκολα θα μπορέσει να βαδίσει στα ίχνη της καθώς είναι ανεπανάληπτη. Και φυσικά τόσο ταιριαστή με το υψηλής αισθητικής περιβάλλον ενός μουσείου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk