ΜΝΗΜΕΙΑ

Καλημέρα σας!

ΠΑΡΑΤΗΡΩ αυτά τα μικρά τενεκεδένια «κεφαλάκια» που προβάλλουν τολμηρά την οντότητά τους πάνω από τα αρχαία μνημεία διεκδικώντας μια θέση στο πάνθεον της τέχνης. Μπορεί τα παιδιά να ήπιαν απλώς μερικές μπίρες και σε κατάσταση ευφορίας να προσέθεσαν αυτή τη σύγχρονη νότα στο αυστηρό μασίφ κιγκλίδωμα της Ρωμαϊκής Αγοράς. Μπορεί πάλι το ζήτημα να ήταν ιδεολογικό, μια διαμαρτυρία ακριβώς για αυτά τα κάγκελα με τις απειλητικές λογχοειδείς απολήξεις που βάζουν φραγμούς στη ζωή μας.

ΠΑΡΑΤΗΡΩ αυτά τα μικρά τενεκεδένια «κεφαλάκια» που προβάλλουν τολμηρά την οντότητά τους πάνω από τα αρχαία μνημεία διεκδικώντας μια θέση στο πάνθεον της τέχνης. Μπορεί τα παιδιά να ήπιαν απλώς μερικές μπίρες και σε κατάσταση ευφορίας να προσέθεσαν αυτή τη σύγχρονη νότα στο αυστηρό μασίφ κιγκλίδωμα της Ρωμαϊκής Αγοράς. Μπορεί πάλι το ζήτημα να ήταν ιδεολογικό, μια διαμαρτυρία ακριβώς για αυτά τα κάγκελα με τις απειλητικές λογχοειδείς απολήξεις που βάζουν φραγμούς στη ζωή μας. Μπορεί επίσης η εικαστική παρέμβαση να έγινε μετά λόγου γνώσεως- δεν είναι περίεργο που όλα τα κουτάκια μάς κοιτούν χαμογελώντας- αλλά πάλι τι μας νοιάζει; Το αποτέλεσμα μετράει, που επιπλέον είναι «αναστρέψιμο», όπως λένε οι ειδικοί.

Στην εφήμερη τέχνη του δρόμου όπου η αγωνία τού τίποτα μετριέται πάνω στις ζωές των νέων ανθρώπων όλα έχουν τη σημασία τους. Είναι η καταγραφή της πολύτιμης στιγμής που περνάει, ο θάνατος του χρόνου, αλλά και η διαρκής αναγέννησή του, που λειτουργεί ως ελπίδα στο διηνεκές, ισχυρό χαρτί στην αντιμετώπιση του αγνώστου. Εντάξει, δεν πρόκειται να αναγάγω μερικά κουτιά μπίρας σε αισθητικό ή φιλοσοφικό(!)

ζήτημα, αλλά πάλι πολύ θα μου άρεσε να δω και μερικά άλλα χρωματάκια και σχηματάκια σε παρόμοιες φάσεις. Ο,τι δεν καταστρέφει μπορεί εν δυνάμει να σε κάνει χαρούμενο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk