στα...τρίαβήματα

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ Ο ηθοποιός

– Παρατηρώ μια τηλεοπτική αποχή από την πλευρά σας τα τελευταία χρόνια. Επιλογή; «Ναι. Δεν έβρισκα κάτι που να με ενδιέφερε πολύ». – Σας απορρόφησε το θέατρο με το « Caveman », όπου η επιτυχία ήταν μεγάλη; «Ναι.Νομίζω ότι ήταν ένα είδος που μου πάει.Αυτό δεν σημαίνει ούτως ή άλλως επιτυχία αλλά δούλεψα πολύ καλά με τη σκηνοθέτιδά μου». – Στην τηλεόραση τι σας πάει; «Γενικά μου πηγαίνουν πράγματα κωμικά.Θεωρώ ότι είμαι τρόπον τινά χαρακτηρισμένος ηθοποιός. Αυτό δεν απέχει από την πραγματικότητα.

– Παρατηρώ μια τηλεοπτική αποχή από την πλευρά σας τα τελευταία χρόνια. Επιλογή;

«Ναι. Δεν έβρισκα κάτι που να με ενδιέφερε πολύ». – Σας απορρόφησε το θέατρο με το « Caveman », όπου η επιτυχία ήταν μεγάλη;

«Ναι.Νομίζω ότι ήταν ένα είδος που μου πάει.Αυτό δεν σημαίνει ούτως ή άλλως επιτυχία αλλά δούλεψα πολύ καλά με τη σκηνοθέτιδά μου».

– Στην τηλεόραση τι σας πάει; «Γενικά μου πηγαίνουν πράγματα κωμικά.Θεωρώ ότι είμαι τρόπον τινά χαρακτηρισμένος ηθοποιός. Αυτό δεν απέχει από την πραγματικότητα.Ωστόσο έχω κάνει κι άλλα πράγματα,όπως γκεστ στις σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου».

– Πώς χαρακτηρίζετε τη σχέση σας με την τηλεόραση;

«Προσπαθώ να είναι όσο το δυνατόν πιο έντιμη.Σου δίνει χρήματα και δημοσιότητα, οπότε τουλάχιστον πρέπει να πηγαίνεις διαβασμένος».

– Θα μας μιλήσετε « βρώμικα » στη νέα σειρά; «Βρώμικα αθώα». – Ο ήρωάς σας; «Μου προκαλεί αμηχανία να τον περιγράψω». – Θα δούμε κάτι διαφορετικό στο « Μίλα μου βρώμικα »;

«Ναι. Μακριά από τον μέσο όρο όπου ένας αγαπάει μία και έρχεται και ένας άλλος και μία άλλη και γίνονται πολλοί.Πρόκειται για μια περίεργη ιστορία με έξι-επτά χαρακτήρες που καλούνται να βρουν τρόπο να συνυπάρξουν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ευτράπελα. Δυστυχώς όμως ό,τι και να πούμε η δημιουργικότητα των ανθρώπων εξαντλείται στα νούμερα».

– Η γλώσσα της τηλεόρασης είναι βρώμικη; «Βρίσκω προβοκατόρικη την ερώτησή σας.Είναι ευτελές το τοπίο της τηλεόρασης. Η τηλεόραση υπάρχει για να διαφημίζονται τα προϊόντα και τα πολιτικά πρόσωπα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δημοσιογράφοι που εξυπηρετούν το δεύτερο και τέλος υπάρχουν και όλα τα άλλα, η ψυχαγωγία.Τέτοιος καμποτινισμός, ψέμα και αήθεια καταντά αηδία και ευτελίζει τις ζωές και τις ψυχές μας. Ειδικά τα τελευταία χρόνια,έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η πολιτική κατάσταση».

– Εσείς πώς νιώθετε;

«Ενας άνθρωπος εξοργισμένος που του έχουν βιάσει την ψυχή και τα μάτια. Ολη αυτή η ανέντιμη συντεχνία των κατσαπλιάδων που μας κυβερνούσαν, αφού κατέστρεψε τον φυσικό πλούτο της χώρας και γέμισε τις παντελονιές με τα κλοπιμαία, τώρα κάθονται αραχτοί και γελάνε.Αυτό εμείς το λέμε δημοκρατία! Είμαι απίστευτα οργισμένος».

– Και πώς αντιστέκεστε;

«Βρίζοντας δημόσια».

– Είναι αποτελεσματικό;

«Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο».

– Ψηφίσατε στις εκλογές;

«Ναι,δυστυχώς.Ψηφίζω πάντα Αριστερά».

– Αισιόδοξος; «Δεν θα μπορούσα να είμαι κάτι άλλο!».

agrammeli@tovima.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk