Αντίδραση Παπαθανασίου για το «γυμνό υπουργείο»

Ενταση στις σχέσεις του με τον κ. Ι. Παπαθανασίου προκάλεσε η αναφορά του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ότι παρέλαβε ένα άδειο υπουργείο, με κατεστραμμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άφαντα αρχεία. Η φωτογραφία που δημοσίευσε χθες «Το Βήμα» ήταν αποκαλυπτική. «Βεβαίως άδειο θα είναι το γραφείο. Κι αύριο το πρωί, αν θα το ξαναπαραδώσω, έτσι θα το παραδώσω. Δεν ήξερα να αφήσω κι ένα ενθύμιο για να με θυμάται ο κ. Παπακωνσταντίνου…»…

Αντίδραση Παπαθανασίου για το «γυμνό υπουργείο» | tovima.gr

Ενταση στις σχέσεις του με τον κ. Ι. Παπαθανασίου προκάλεσε η αναφορά του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ότι παρέλαβε ένα άδειο υπουργείο, με κατεστραμμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άφαντα αρχεία. Η φωτογραφία που δημοσίευσε χθες «Το Βήμα» ήταν αποκαλυπτική. «Βεβαίως άδειο θα είναι το γραφείο. Κι αύριο το πρωί, αν θα το ξαναπαραδώσω, έτσι θα το παραδώσω. Δεν ήξερα να αφήσω κι ένα ενθύμιο για να με θυμάται ο κ. Παπακωνσταντίνου…» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας μιλώντας στο ραδιόφωνο του City 99,5.

Ο κ. Παπαθανασίου είπε ακόμη πως όταν παρέδωσε στον κ. Παπακωνσταντίνου το υπουργείο τού είπε ότι είχε έναν προσωπικό φορητό υπολογιστή, τον οποίο πήρε από το γραφείο για να αντιγράψει τα αρχεία του και ότι θα του έστελνε έναν καινούργιο υπολογιστή, επειδή ο πρώτος ανήκε στην υπηρεσία. «Τα αρχεία είναι δικά μου. Στα γραφεία του υπουργού και των συμβούλων υπάρχουν προσωπικά στοιχεία, προσωπικά αρχεία». Και στη συνέχεια έριξε το καρφί του: «Κακώς ψάχνει στα γραφεία των συμβούλων για στοιχεία. Αυτή είναι παλιά λογική, επιτρέψτε μου να πω, ήταν λογική του παρελθόντος του ΠαΣοΚ, να λειτουργεί μέσω συμβούλων. Και της κυβέρνησης αλλά και της δικής μου είναι να λειτουργώ μέσω των υπηρεσιών, διότι αυτές εξασφαλίζουν τη συνέχεια. Αν εγώ έχω αντίγραφα από ορισμένα χαρτιά ή αν έχω και προσωπικά χαρτιά, αυτό είναι δικό μου θέμα. Τα χαρτιά τα υπηρεσιακάείναι στις υπηρεσίες» συμπλήρωσε. Είπε ακόμη ότι το 2004, όταν παρέλαβε ως υφυπουργός Ανάπτυξης, δεν είχε δει τον γενικό γραμματέα την πρώτη ημέρα ούτε κατ΄ όψιν, ενώ τώρα έχουν μείνει πίσω οι γενικοί γραμματείς για να ενημερώσουν τη νέα διοίκηση.

Εντονα αντέδρασε και ο γενικός γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Εμμ. Κοντοπυράκης στις αιχμές της νέας ηγεσίας ότι είναι ελλιπής η ενημέρωση που της παρέχει. Ο επικεφαλής της ΕΣΥΕ λέει ότι η πρώτη συνάντησή του με τους κκ. Παπακωνσταντίνου και Φ. Σαχινίδη διήρκεσε μιάμιση ώρα και ότι στη συνέχεια συνέχισε να παραδίδει πολυσέλιδα ντοσιέ με στοιχεία για την οικονομία, τις οδηγίες της ΕΕ για την επεξεργασία των δημοσιονομικών στοιχείων και το οργανόγραμμα των υπηρεσιών. Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών απέφυγαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά με νέες δηλώσεις, αν και είναι διάχυτη η εντύπωση ότι από τις ευρωεκλογές και μετά το υπουργείο έμοιαζε ακυβέρνητο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk