Πιέζουν και τη νέα κυβέρνηση οι Γερμανοί με τον Σκαραμαγκά

Συνεχίζεται ο εκβιασμός της γερμανικής ΤhyssenΚrupp με το ναυπηγείο Σκαραμαγκά, αυτή τη φορά και προς τη νέα κυβέρνηση. Η διοίκηση της εταιρείας ειδοποίησε χθες τους εργαζομένους ότι έχει τη δυνατότητα να τους πληρώσει μισθούς μόνο ως τις 31 Οκτωβρίου, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη ημέρα. Οι ιδιοκτήτες πιέζουν με τον τρόπο αυτόν την κυβέρνηση να παραλάβει αρχικά ένα και στη συνέχεια άλλα τρία υποβρύχια που ετοίμασε ή ετοιμάζει για λογαριασμό της Ελλάδας. …

Πιέζουν και τη νέα κυβέρνηση  οι Γερμανοί με τον Σκαραμαγκά | tovima.gr

Συνεχίζεται ο εκβιασμός της γερμανικής ΤhyssenΚrupp με το ναυπηγείο Σκαραμαγκά, αυτή τη φορά και προς τη νέα κυβέρνηση. Η διοίκηση της εταιρείας ειδοποίησε χθες τους εργαζομένους ότι έχει τη δυνατότητα να τους πληρώσει μισθούς μόνο ως τις 31 Οκτωβρίου, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη ημέρα. Οι ιδιοκτήτες πιέζουν με τον τρόπο αυτόν την κυβέρνηση να παραλάβει αρχικά ένα και στη συνέχεια άλλα τρία υποβρύχια που ετοίμασε ή ετοιμάζει για λογαριασμό της Ελλάδας.

Πρόσφατα οι Γερμανοί κατήγγειλαν τη σύμβαση που έχουν για την κατασκευή των υποβρυχίων αυτών με το Πολεμικό Ναυτικό, προσπαθώντας να εκμαιεύσουν με κάθε τρόπο την παραλαβή ενός άλλου υποβρυχίου, του «Παπανικολής», που έχει ήδη κατασκευαστεί στα ναυπηγεία του Κιέλου. Το ΠΝ δεν το παραλαμβάνει, επικαλούμενο μεγάλα τεχνικά προβλήματα.

Μετά την καταγγελία της σύμβασης για τα υποβρύχια «Ματρόζος», «Πιπίνος» και «Κατσώνης» οι Γερμανοί προσπαθούν να τα πουλήσουν στην Πολωνία ή στην Ταϊβάν, αλλά εν τω μεταξύ το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά απαξιώνεται και οι 1.300 εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα.

Εξάλλου και το πρόγραμμα των φρεγατών στο οποίο ήλπιζαν τα μέγιστα οι Γερμανοί καρκινοβατεί, ενώ αποφάσεις των Βρυξελλών προ έτους καλούν τον Σκαραμαγκά (δηλαδή τους Γερμανούς) να επιστρέψουν περί τα 230 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο (πάνω απο 400, αν συνυπολογιστούν και τόκοι) ως παράνομες ενισχύσεις παλαιοτέρων περιόδων, τα οποία η ΤhyssenΚrupp δεν αναγνωρίζει αφού δεν έγιναν επί των ημερών της και δεν επιθυμεί να τα καταβάλει.

Οσο δεν επιλύεται αυτό το βασικό πακέτο προβλημάτων (και γερμανικών αιτημάτων) τόσο η γερμανική πλευρά θα εκβιάζει, πολλώ δε μάλλον που υπάρχει νέα κυβέρνηση στην Αθήνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk