Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑ

Μπορεί το φιλόδοξο ανοδικό ξεκίνημα της αγοράς να μην απέκτησε συνέχεια, αλλά και η διόρθωση που επακολούθησε εκτονώθηκε εντός της συνεδρίασης. Η ανάκαμψη του γενικού δείκτη μετά το μεσημέρι βελτίωσε τους συσχετισμούς στην εικόνα της αγοράς, ενώ έδωσε την ευκαιρία και στους δείκτες των μικρότερων κατηγοριών να επανέλθουν σε ανοδική τροχιά. Δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκοί δείκτες εμφάνιζαν οριακές αποκλίσεις και μάλλον εμφανή απροθυμία να δώσουν συνέχεια ανάλογη της προχθεσινής ανόδου τους, η εικόνα στην εγχώρια αγορά ήταν οπωσδήποτε ικανοποιητική, παρά τις ελαφρές μεταπτώσεις στην εξέλιξη της συνεδρίασης.

Μπορεί το φιλόδοξο ανοδικό ξεκίνημα της αγοράς να μην απέκτησε συνέχεια, αλλά και η διόρθωση που επακολούθησε εκτονώθηκε εντός της συνεδρίασης. Η ανάκαμψη του γενικού δείκτη μετά το μεσημέρι βελτίωσε τους συσχετισμούς στην εικόνα της αγοράς, ενώ έδωσε την ευκαιρία και στους δείκτες των μικρότερων κατηγοριών να επανέλθουν σε ανοδική τροχιά.

Δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκοί δείκτες εμφάνιζαν οριακές αποκλίσεις και μάλλον εμφανή απροθυμία να δώσουν συνέχεια ανάλογη της προχθεσινής ανόδου τους, η εικόνα στην εγχώρια αγορά ήταν οπωσδήποτε ικανοποιητική, παρά τις ελαφρές μεταπτώσεις στην εξέλιξη της συνεδρίασης.

Οι διεθνείς αγορές «δοκιμάστηκαν» αργά το απόγευμα και οι ευρωπαϊκοί δείκτες διεύρυναν ελαφρώς τις απώλειές τους μετά τις ήπια αρνητικές ενδείξεις στην προσυνεδρίαση της Νέας Υόρκης. Την αφορμή έδωσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Fed Μπεν Μπερνάνκι, ότι η άνευ προηγουμένου χαλαρή νομισματική πολιτική θα πρέπει σύντομα να φτάσει στο τέλος της, εξέλιξη όμως που, ούτως ή άλλως, οι επενδυτές θεωρούν αυτονόητα αναμενόμενη.

Ο γενικός δείκτης ξεκίνησε με ανοδική διάθεση η οποία κορυφώθηκε στις 2.762 μονάδες, με άνοδο 0,88%, χωρίς να υπερβεί το προχθεσινό ενδοσυνεδριακό υψηλό των 2.764 μονάδων. Προτού συμπληρωθεί η πρώτη ώρα, ο γενικός δείκτης πιέστηκε ως το χαμηλό των 2.724

μονάδων, απ΄ όπου αντέδρασε αμέσως για να σταθεροποιηθεί στο στενό εύρος μεταξύ των 2.740 και 2.745 μονάδων ως τη λήξη όπου έκλεισε στο ανώτερο εύρος στις.. μονάδες με άνοδο…

Ο τζίρος της αγοράς υποχώρησε ελαφρώς σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις προσεγγίζοντας την περιοχή των 250 εκατ. ευρώ, ενώ οι ανοδικές μετοχές διατήρησαν το προβάδισμα για πέμπτη ημέρα.

Μετοχές
* ΑΤΕ Βank: Με τα 2 ευρώ, περιοχή την οποία είχε απολέσει στις αρχές του περυσινού Οκτωβρίου, αναμετράται πλέον η μετοχή. Το αγοραστικό ενδιαφέρον συνεχίστηκε με ανάλογη της προχθεσινής ένταση και ώθησε την τιμή της στα 1,99 ευρώ όπου και έκλεισε με υπεραπόδοση 10%, που την έφερε στην κορυφή των αποδόσεων του FΤSΕ20. Τα κέρδη της μετοχής στο διήμερο ανέρχονται στο 21,34%, με τον τζίρο της να κινείται στα υψηλότερα μεγέθη από την αρχή του έτους.

* Εθνική Τράπεζα: Σε δύο στρατόπεδα η μάχη των επενδυτών, με τη διάθεση ρευστοποίησης κερδών στα υψηλά 12μήνου από τη μίαπλευρά και την επιθυμία να κατοχυρώσει η μετοχή τα 25 ευρώ από την άλλη. Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τους δεύτερους που ώθησαν το κορυφαίο blue chip στο νεότερο υψηλό των 25,20 ευρώ όπου έκλεισε με άνοδο 1,61%.

* Ιntralot: Η τέταρτη διαδοχικά ανοδική συνεδρίαση απέδωσε για τη μετοχή κέρδη 13,18% στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 5,15 ευρώ, ενώ η απόδοσή της στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ξεπερνούσε το 4%.

* Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Η αποθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος εξουδετέρωσε τον ενθουσιασμό για τη μετοχή με αποτέλεσμα να περάσει και σε αρνητικό έδαφος. Αφού αντέδρασε από το χαμηλό των 5,13 ευρώ, στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε γύρω από τα 5,20 ευρώ, με άνοδο που κυμάνθηκε γύρω από τη μία ποσοστιαία μονάδα.

* ΕFG Εurobank: Στη μη ενθαρρυντική εικόνα των διεθνών αγορών αποδίδεται η αναστροφή της ανοδικής τάσης της μετοχής η οποία διόρθωσε μέρος των κερδών της κατά το τετραήμερο, καθώς υποχώρησε προς την περιοχή των 11,20 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk