Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Γυρίσαμε πάλι στην αρχή, 10 χρόνια πριν»

«Είναι μεγάλο κρίμα. Ολα θέλουν χτίσιμο από την αρχή. Επικρατεί εικόνα διάλυσης. Τα πράγματα είναι όπως τα είχα δει πριν από δέκα χρόνια, όταν πρωτοήρθα στο υπουργείο». Αυτό ανέφερε σε στενούς συνεργάτες του ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης και το συμπέρασμα φαίνεται ότι το εξήγαγε ύστερα από σειρά συναντήσεων που είχε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στην ΕΥΠ αλλά και στην Πυροσβεστική. Ο κ.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Γυρίσαμε πάλι στην αρχή, 10 χρόνια πριν» | tovima.gr

«Είναι μεγάλο κρίμα. Ολα θέλουν χτίσιμο από την αρχή. Επικρατεί εικόνα διάλυσης. Τα πράγματα είναι όπως τα είχα δει πριν από δέκα χρόνια, όταν πρωτοήρθα στο υπουργείο». Αυτό ανέφερε σε στενούς συνεργάτες του ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης και το συμπέρασμα φαίνεται ότι το εξήγαγε ύστερα από σειρά συναντήσεων που είχε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στην ΕΥΠ αλλά και στην Πυροσβεστική. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ακόμη ότι θα διαλυθεί η Αγροφυλακή, η επανασύσταση της οποίας ήταν απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο υπογράμμισε ότι τουλάχιστον προς το παρόν δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αλλά ούτε στην ΕΥΠ αφού όπως ανέφερε «εμείς δεν είμαστε άγριοι άνθρωποι να θυσιάζουμε αξιωματικούς. Να δούμε τα προσόντα και την προσφορά του καθενός και θα κρίνουμε στην πορεία…». Ωστόσο μιλώντας στους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και της Ασφάλειας Αττικής τους κάλεσε να «ξεχάσουν όσα ήξεραν μέχρι τώρα». Επίσης στην επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής φέρεται να είπε σε αξιωματικούς ότι «μαζί μου θα γίνετε πάλι πυροσβέστες…». Ενα από τα προβλήματα που φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι αυτό του προϋπολογισμού του υπουργείου που παρουσιάζει έλλειμμα 72 εκατ. ευρώ, που προκύπτουν από χρέη για την αγορά καυσίμων, από οφειλές σε ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ., από πληρωμή μετακινήσεων προσωπικού αλλά και από τις ανάγκες επισκευών του γερασμένου στόλου των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός του υπουργείου ανέρχεται περίπου σε 1,822 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,421 δισ. ευρώ αφορούν ανελαστικές δαπάνες για την πληρωμή προσωπικού κ.λπ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk