Δημόσιος διαγωνισμός για τα στελέχη της Διοίκησης

Η πρώτη σημαντική πράξη της νέας κυβέρνησης που σηματοδοτεί την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κράτους ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γ. Πεταλωτή και αφορά την αλλαγή του τρόπου στελέχωσης των θέσεων ευθύνης της κυβέρνησης, των γενικών και των ειδικών γραμματέων των υπουργείων και των γενικών γραμματέων των περιφερειών. Οι νέοι γραμματείς θα επιλεγούν μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία δημόσιου διαγωνισμού με κριτήρια την ποιότητα και το επίπεδο …

Η πρώτη σημαντική πράξη της νέας κυβέρνησης που σηματοδοτεί την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κράτους ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γ. Πεταλωτή και αφορά την αλλαγή του τρόπου στελέχωσης των θέσεων ευθύνης της κυβέρνησης, των γενικών και των ειδικών γραμματέων των υπουργείων και των γενικών γραμματέων των περιφερειών.

Οι νέοι γραμματείς θα επιλεγούν μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία δημόσιου διαγωνισμού με κριτήρια την ποιότητα και το επίπεδο των σπουδών τους, την επαγγελματική εμπειρία και την εμπειρία στην άσκηση διοίκησης στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, τη συνάφεια των σπουδών και της εμπειρίας τους με το αντικείμενο της θέσης και το ιστορικό δημόσιας και κοινωνικής προσφοράς.

Στη διαδικασία επιλογής μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι έλληνες πολίτες. Οσοι το επιθυμούν θα μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να καταθέσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους στον νέο δικτυακό τόπο opengov.gr, ο οποίος ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί. Προτάσεις μπορούν επίσης να κατατεθούν από πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να υποδείξουν κάποιο άλλο πρόσωπο ως κατάλληλο για δημόσια θέση. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 12 Οκτωβρίου. Οι επιλεγέντες οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας για την ανάληψη δημόσιας θέσης και θα κληθούν να υποβάλουν αναλυτική κατάσταση της περιουσίας τους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η διαδικασία της επιλογής θα ολοκληρωθεί άμεσα, σε συνεργασία του Πρωθυπουργικού Γραφείου με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να μη μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακέφαλοι οι οργανισμοί. Θα ακολουθήσουν σταδιακά ανάλογες διαδικασίες και για τις υπόλοιπες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk