Σύντομα διεθνή

* ΡepsiCo: Κέρδη βελτιωμένα από τα αναμενόμενα ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους ο κορυφαίος όμιλος παραγωγής και διανομής αναψυκτικών, λόγω της καλής πορείας των πωλήσεών του. Τα κέρδη της ΡepsiCo διαμορφώθηκαν στα 1,72 δισ. δολάρια ή 1,09 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 1,58 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Εξαιρουμένων των εκτάκτων αναγκών τα κέρδη έφθασαν τα 1,08 δολάρια ανά μετοχή και ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων της αγοράς για κέρδη ύψους 1,03 δολάρια ανά μετοχή.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* ΡepsiCo: Κέρδη βελτιωμένα από τα αναμενόμενα ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους ο κορυφαίος όμιλος παραγωγής και διανομής αναψυκτικών, λόγω της καλής πορείας των πωλήσεών του. Τα κέρδη της ΡepsiCo διαμορφώθηκαν στα 1,72 δισ. δολάρια ή 1,09 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 1,58 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Εξαιρουμένων των εκτάκτων αναγκών τα κέρδη έφθασαν τα 1,08 δολάρια ανά μετοχή και ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων της αγοράς για κέρδη ύψους 1,03 δολάρια ανά μετοχή. Αντίθετα, ο κύκλος εργασιών υποχώρησε 1,5% στα 11,08 δισ. δολάρια. Για το σύνολο του έτους ο όμιλος αναμένει ενίσχυση κερδοφορίας κατά μονοψήφιο ποσοστό.

* Shell: Το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου, αρκετά μεγαλύτερο από ένα αεροπλανοφόρο, για μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LΝG) από την Αυστραλία σχεδιάζει να κατασκευάσει η μεγάλη εταιρεία πετρελαιοειδών. Ο επικεφαλής διεθνών δραστηριοτήτων της Royal Dutch Shell, κ. Μalcolm Βrinded, αποκάλυψε τις προθέσεις της Shell σε πρόσφατη, διεθνή συνέντευξη Τύπου και παραδέχτηκε ότι το όλο εγχείρημα θα είναι αρκετά δύσκολο, όμως εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι η εταιρεία θα το φέρει εις πέρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο έχει εκτόπισμα 600.000 τόνων, μήκος 480 μέτρα και πλάτος 75 μέτρα, ενώ μπορεί να αντέξει τροπικούς κυκλώνες και μάλιστα ακόμη και τους πιο ισχυρούς.

* Lloyds Βanking Group: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 δισ. στερλινών (23,8 δισ. δολαρίων) εξετάζει ο βρετανικός τραπεζικός όμιλος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η αύξηση θα βοηθήσει τη Lloyds να «αποσυρθεί» πλήρως από το πρόγραμμα στήριξης της βρετανικής κυβέρνησης. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε περίπτωση που η Financial Service Αuthority (FSΑ), η οποία εξετάζει την όλη υπόθεση, δώσει το «πράσινο φως», θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη Βρετανία. Ως σήμερα τα πρωτεία κατέχει η ΗSΒC με αύξηση 12,5 δισ. στερλινών την άνοιξη του 2009. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η βρετανική κυβέρνηση, στην κατοχή της οποίας έχει περιέλθει το 43,5% της Lloyds, είναι ιδιαίτερα θετική στην προοπτική της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ αναμένεται ότι θα συμμετάσχει σε αυτήν.

* Gap: Πτώση 1% σημείωσαν τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις της εταιρείας ενδυμάτων, στα καταστήματά της που λειτουργούν το λιγότερο έναν χρόνο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση 0,4% στις πωλήσεις των καταστημάτων αυτών. Οι καθαρές πωλήσεις της Gap για τις 5 εβδομάδες που ολοκληρώθηκαν στις 3 Οκτωβρίου παρουσίασαν πτώση 1% στα 1,33 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk