Στο «ψυγείο» οι ημιυπαίθριοι

«Παγώνει» η ρύθμιση για την «τακτοποίηση» 1.500.000 κλειστών ημιυπαίθριων χώρων, γκαράζ και αποθηκών, ενώ επανεξετάζονται τα «πράσινα τέλη» για τα παλαιά ΙΧ και τα φορτηγά οχήματα. Αντιθέτως, κανονικά θα πρέπει να πληρωθούν από τους φορολογουμένους το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2008 και το 2009, η έκτακτη εισφορά, ανεξαρτήτως των πρόσφατων δικαστικών εξελίξεων με τις προσφυγές, καθώς και ο νέος ετήσιος ειδικός φόρος που επιβάλλεται από εφέτος στα οχήματα με κινητήρα άνω των 1.

Στο «ψυγείο» οι ημιυπαίθριοι | tovima.gr

«Παγώνει» η ρύθμιση για την «τακτοποίηση» 1.500.000 κλειστών ημιυπαίθριων χώρων, γκαράζ και αποθηκών, ενώ επανεξετάζονται τα «πράσινα τέλη» για τα παλαιά ΙΧ και τα φορτηγά οχήματα.

Αντιθέτως, κανονικά θα πρέπει να πληρωθούν από τους φορολογουμένους το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2008 και το 2009, η έκτακτη εισφορά, ανεξαρτήτως των πρόσφατων δικαστικών εξελίξεων με τις προσφυγές, καθώς και ο νέος ετήσιος ειδικός φόρος που επιβάλλεται από εφέτος στα οχήματα με κινητήρα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών.

Χθες, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωναν ότι ο νόμος για την τακτοποίηση των κλειστών ημιυπαίθριων χώρων θα αλλάξει σε συνεργασία με το νέο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών, καθώς ούτως ή άλλως το μέτρο έχει τεθεί από τους ίδιους τους πολίτες στην «άκρη», αφού μέχρι στιγμής μόνο 1.300

άτομα και κατασκευαστές έχουν πάει στις πολεοδομίες για να «τακτοποιήσουν» τους παραπάνω χώρους. Προεκλογικά το ΠαΣοΚ είχε δεσμευτεί ότι θα αλλάξει τον νόμο που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση για τους ημιυπαίθριους. Αντιστοίχως, θα υπάρξει τροποποίηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορά την απόσυρση των οχημάτων στο σκέλος

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk