Στα πράγματα

Μονόδρομος η επιτυχία για τη νέα διαχείριση της ναυτιλίας

Την ευχή να αποσαφηνιστούν πλήρως και για το καλό της ελληνικής ναυτιλίας όλα τα σημεία εκείνα που απαιτούνται από τη νέα δομή των φορέων που θα διαχειριστούν πλέον, υπό τη νέα κυβέρνηση, τα θέματά της εκφράζει ο κ. Ευθ. Μητρόπουλος, γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού. Ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα» για τη νέα δομή του παλιού υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ξεκαθάρισε ότι μιλά όχι με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα, αλλά ενός ανθρώπου που διακονεί τη ναυτιλία εδώ και περισσότερο από πέντε δεκαετίες.

Την ευχή να αποσαφηνιστούν πλήρως και για το καλό της ελληνικής ναυτιλίας όλα τα σημεία εκείνα που απαιτούνται από τη νέα δομή των φορέων που θα διαχειριστούν πλέον, υπό τη νέα κυβέρνηση, τα θέματά της εκφράζει ο κ. Ευθ. Μητρόπουλος, γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.
Ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα» για τη νέα δομή του παλιού υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ξεκαθάρισε ότι μιλά όχι με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα, αλλά ενός ανθρώπου που διακονεί τη ναυτιλία εδώ και περισσότερο από πέντε δεκαετίες.

– Ποια είναι η γνώμη σας για τη νέα δομή διαχείρισης της ναυτιλίας εκ μέρους της Πολιτείας;

«Για τη νέα υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Ανταγωνισμού και Ναυτιλίας η επιτυχία στο έργο της είναι μονόδρομος δεδομένου πως παραλαμβάνει τη μεγαλύτερη ναυτιλία του κόσμου. Θέλω να πιστεύω ότι όσοι προχώρησαν στον σχεδιασμό της δομής του νέου κυβερνητικού σχήματος, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαχείριση και τη διοίκηση της πρώτης ναυτιλίας του κόσμου, έλαβαν υπόψη τους, στον βαθμό που η σοβαρότητα του θέματος απαιτεί και επιβάλλει, την ιδιαιτερότητα της βιομηχανίας των θαλασσίων μεταφορών- κυρίως ότι η ελληνική ναυτιλία, την οποία η πατρίδα μας δεν μπορεί να χωρέσει στα στενά όριά της, κινείται σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της υδρογείου και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο. Με άλλα λόγια, δεν κοιμάται και δεν γνωρίζει τι θα πει γιορτή και αργία.

Μια τέτοια βιομηχανία- τόσο απαραίτητη στην εθνική οικονομία- μόνο ένα όργανο δημόσιας διοίκησης όπως το Λιμενικό Σώμα μπορεί να υπηρετεί, όπως ευόρκως και με πολύ υψηλό συναίσθημα ευθύνης έκανε για 90 τόσα χρόνια».

– Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί στο Λιμενικό Σώμα;

«Το πρόβλημα δεν είναι τι θα συμβεί στο Λιμενικό Σώμα, όσο κατά πόσο θα μπορέσει το νέο σχήμα να ανταποκριθεί στις ανάγκες της μεγαλύτερης ναυτιλίας του κόσμου, να την παρακολουθεί σε όλα τα λιμάνια και τις θάλασσες της υδρογείου, να διαφεντεύει και να προστατεύει τα συμφέροντά της στους διεθνείς οργανισμούς και να την εξυπηρετεί παντοιοτρόπως για να εξακολουθήσει την ανοδική της πορεία. Σε ένα τέτοιο σχήμα είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το Λιμενικό Σώμα θα μπορέσει να προσαρμόσει τις δικές του δομές και τη στελέχωση για να σταθεί αρωγός και υπηρέτης, όπως ανέκαθεν έχει κάνει με αδιαμφισβήτητη επιτυχία».

– Με όσα ακούτε και διαβάζετε τις τελευταίες μέρες, τι εύχεστε;

«Εύχομαι στη νέα κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό να πετύχουν- για το καλό της χώρας, της ναυτιλία της και της εθνικής οικονομίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk