Ετοιμάζονται τα πρώτα νομοσχέδια

Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο απλοποιούνται οι διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας νέων επιχειρήσεων. Και αμέσως μετά ακολουθεί το νομοσχέδιο για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το πλανόδιο εμπόριο, το οποίο θα περιλαμβάνει και διατάξεις που αφορούν την τόνωση της αγοράς και την ενίσχυση της ρευστότητας. …

Ετοιμάζονται τα πρώτα νομοσχέδια | tovima.gr

Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο απλοποιούνται οι διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας νέων επιχειρήσεων. Και αμέσως μετά ακολουθεί το νομοσχέδιο για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το πλανόδιο εμπόριο, το οποίο θα περιλαμβάνει και διατάξεις που αφορούν την τόνωση της αγοράς και την ενίσχυση της ρευστότητας.

Αυτά έκανε γνωστά χθες η νέα υπουργός, επισκεπτόμενη το πρώην υπουργείο Ανάπτυξης στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ μιλώντας προς τους υπαλλήλους ζήτησε τη συστράτευση όλων των δυνάμεων της αγοράς. Εξάλλου, σε συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου ζήτησε από τους γενικούς γραμματείς να παραμείνουν στη θέση τους και τους κάλεσε να υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα για να αξιολογηθούν μαζί με άλλους υποψηφίους για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Από τους διευθυντές ζήτησε να καταθέσουν στο γραφείο της ως τη Δευτέρα μια ενημερωτική επιστολή για τα θέματα που διαχειρίζονται και με τις προτάσεις τους, γιατί όπως τους ανακοίνωσε από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει συναντήσεις για να προωθηθούν οι αναγκαίες λύσεις στα προβλήματα της αγοράς. Μιλώντας προς τους υπαλλήλους σημείωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί δράσεις για την αναθέρμανση της οικονομίας και τη δημοσιονομική εξυγίανση. Και αναφέρθηκε στις τρεις προτεραιότητές της, οι οποίες είναι:

* Η αναθέρμανση και η εποπτεία της αγοράς, καθώς και η προστασία του καταναλωτή. Σαν εργαλεία ανάπτυξης αξιολόγησε τα κοινοτικά προγράμματα, τον αναπτυξιακό νόμο και τις κρατικές προμήθειες, στο πλαίσιο της ώθησης της ανταγωνιστικότητας, ενώ εξήρε τη σημασία της ποντοπόρου ναυτιλίας για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk