αντιεξουσιαστικά

«Μα τι έπαθε ο Γιώργος Βλάχος; Μύγα τον τσίμπησε;» αναρωτιόταν χθες έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος της αντιπολίτευσης όταν έμαθε το ξέσπασμα του πρώην υφυπουργού κατά την παράδοση και παραλαβή με την κυρία Λούκα Κατσέλη (σκίτσο), η οποία φυσικά έπεσε από τα σύννεφα. Σε μια αδικαιολόγητη έκρηξη της είπε: «Θα σας βοηθήσουμε, αλλά εάν δεν το θέλετε, θα σας χτυπήσουμε (sic), θα μας βρείτε απέναντί σας». Το ίδιο έμπειρο στέλεχος σχολίασε: «Τώρα με το συνέδριο, ο Γιώργος όπου βλέπει.

Η μύγα…
«Μα τι έπαθε ο Γιώργος Βλάχος; Μύγα τον τσίμπησε;» αναρωτιόταν χθες έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος της αντιπολίτευσης όταν έμαθε το ξέσπασμα του πρώην υφυπουργού κατά την παράδοση και παραλαβή με την κυρία Λούκα Κατσέλη (σκίτσο), η οποία φυσικά έπεσε από τα σύννεφα.

* * *
Σε μια αδικαιολόγητη έκρηξη της είπε: «Θα σας βοηθήσουμε, αλλά εάν δεν το θέλετε, θα σας χτυπήσουμε (sic), θα μας βρείτε απέναντί σας».

… και το συνέδριο
Το ίδιο έμπειρο στέλεχος σχολίασε: «Τώρα με το συνέδριο, ο Γιώργος όπου βλέπει… γυναίκα ταράζεται»!

Αγνοια κινδύνου
Αλήθεια, οι επενδυτές που απογείωσαν χθες τις μετοχές της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (10,37% και 6,6% αντίστοιχα) δεν κατάλαβαν ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη δημιουργία μιας δημόσιας υπερτράπεζας με τη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων, μέσω της οποίας θα ασκείται κοινωνική πολιτική με φθηνά δάνεια, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την ανταγωνιστικότητά τους; Προφανώς η ορμή των αγοραστών και το πανηγυρικό κλίμα στο ΧΑ παραβλέπουν ακόμη και τέτοιες λεπτομέρειες.

Η συνήθεια
Τελικά η συνήθεια που γίνεται… πάθος δεν φεύγει ποτέ! Απόδειξη: ξεκινούν στο Καβούρι σήμερα οι εργασίες των Φθινοπωρινών Συναντήσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

* * *
Στη συνάντηση, η οποία διοργανώνεται από τη Βουλή των Ελλήνων, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 200 βουλευτές από τις χώρες-μέλη του ΟΑΣΕ, εκπρόσωποι κοινοβουλίων από τις χώρες των μεσογειακών εταίρων και, ως παρατηρητές, εκπρόσωποι μεγάλων διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών.

* * *
Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξουν ο πρόεδρος του ΟΑΣΕ κ. Ζοάο Σοάρες και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας , ενώθέμα των συναντήσεων, ύστερα από πρόταση του κ. Σιούφα, είναι «Ενεργειακή ασφάλεια και περιβάλλον». * * *
«Τελικά αυτό το υπουργείο με… στοίχειωσε» έλεγε χθες χαριτολογώντας σε συνεργάτες του ο κ. Σιούφας, ενθυμούμενος την 30μηνη θητεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Μάζεμα
Η μείωση των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις έδωσε ανάσες στα αμοιβαία, καθώς πολλοί επενδυτές στράφηκαν προς αυτή την εναλλακτική μορφή επένδυσης, και κυρίως στα διαχείρισης διαθεσίμων.

* * *
Σύμφωνα με τα στοιχεία εννεαμήνου κατεγράφη άνοδος συνολικού ενεργητικού 9,45%, στα 11,3 δισ. ευρώ, από την αρχή του έτους και καθαρές εισροές 567 εκατ. ευρώ. Την banca τίναξε στον αέρα η Μarfin Global Αsset Μanagement ΑΕΔΑΚ με αύξηση ενεργητικού από την αρχή του έτους κατά 170% (από 270 εκατ. ευρώ ενεργητικό σε 730 εκατ. ευρώ).

* * *
Η εταιρεία είχε στο εννεάμηνο καθαρές εισροές 430 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 367 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν στα διαχείρισης διαθεσίμων της εταιρείας. Κινητικότητα
Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στους τραπεζικούς κύκλους για την κάλυψη των θέσεων των υπό κρατικό έλεγχο τραπεζών και ονόματα πάνε κι έρχονται, ιδιαίτερα για την Εθνική Τράπεζα. Τα τελευταία σενάρια κάνουν λόγο για «συλλογική ηγεσία» στη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, δηλαδή έναν πρόεδρο που να είναι πολιτικό πρόσωπο και δύο διευθύνοντες συμβούλους από την αγορά.

* * *
Πάντως, παλαιό στέλεχος της Εθνικής που έχει προσχωρήσει πλέον στον ιδιωτικό τομέα και το όνομα του οποίου ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες αρνείται κατηγορηματικά ότι υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk