Εντός λίγων εβδομάδων

Η Γαλλία επιστρέφει στην Αίγυπτο τα πέντε τμήματα φαραωνικής στήλης

Ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού, Φρεντερίκ Μιτεράν, αποφάσισε να επιστρέψει στην Αίγυπτο τα πέντε τμήματα μιας φαραωνικής στήλης, μετά την ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής των Συλλογών των Μουσείων της Γαλλίας.

Ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού, Φρεντερίκ Μιτεράν, αποφάσισε την Παρασκευή να επιστρέψει τα πέντε τμήματα μιας φαραωνικής στήλης που διεκδικεί η Αίγυπτος, μετά την ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής των Συλλογών των Μουσείων της Γαλλίας, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

«Η επιστροφή είναι πλέον θέμα εβδομάδων» πρόσθεσε ο Μιτεράν.

Την Τετάρη η Αίγυπτος αποφάσισε να διακόψει κάθε συνεργασία στον αρχαιολογικό τομέα με το μουσείο του Λούβρου, όσο δεν επιστρέφονται αυτά τα τμήματα της φαραωνικής στήλης. Το γαλλικό μουσείο είχε λάβει προειδοποίηση για τις προθέσεις της Αιγύπτου από το καλοκαίρι.

Τα πέντε τμήματα της τοιχογραφίας από έναν φαραωνικό τάφο της 18ης αιγυπτιακής δυναστείας «αποκτήθηκαν καλή τη πίστη» από το μουσείο του Λούβρου στις αρχές της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Πολιτισμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk