Βασικός μέτοχος η «Μάνα ΑΕΚ»

Η χθεσινή (αιφνίδια ομολογουμένως) απόφαση του κ. Τάκη Κανελλόπουλου να δωρίσει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ το ποσοστό (13,89%) των μετοχών του στην ΠΑΕ μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως, το σίγουρο όμως είναι ότι ενεργοποιεί τους μηχανισμούς από τους οποίους θα προκύψει η επόμενη ημέρα στην ΠΑΕ. Από χθες η «Μάνα ΑΕΚ» είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος (με ποσοστό 23,89%, ενώ ο κ. Νίκος Νοτιάς έχει στην κατοχή του το 33%) στην ΠΑΕ και από τους χειρισμούς του προέδρου της κ.

Η χθεσινή (αιφνίδια ομολογουμένως) απόφαση του κ. Τάκη Κανελλόπουλου να δωρίσει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ το ποσοστό (13,89%) των μετοχών του στην ΠΑΕ μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως, το σίγουρο όμως είναι ότι ενεργοποιεί τους μηχανισμούς από τους οποίους θα προκύψει η επόμενη ημέρα στην ΠΑΕ. Από χθες η «Μάνα ΑΕΚ» είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος (με ποσοστό 23,89%, ενώ ο κ. Νίκος Νοτιάς έχει στην κατοχή του το 33%) στην ΠΑΕ και από τους χειρισμούς του προέδρου της κ. Δημήτρη Χατζηχρήστου θα εξαρτηθούν πολλά για το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Βλέπετε, ο (πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ) κ. Κανελλόπουλος έθεσε τον εξής απαράβατο όρο για να παραδώσει τις μετοχές του στην Ερασιτεχνική: « Αποφάσισα να δωρίσω όλες τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ που διατηρώστην Ερασιτεχνική ΑΕΚμε μοναδικό όρο τη μη περαιτέρω μεταβίβασή τους ». Κίνηση εμφανούς αποστασιοποίησης από τους ανθρώπους που το τελευταίο εξάμηνο διοικούν την ομάδα. Οι δε λόγοι της απόφασης του κ. Κανελλόπουλου λένε πολλά για το παρασκήνιο της ομάδας των αμετόχων, οι οποίοι έγιναν τελικά… μια ωραία ατμόσφαιρα (όπως είχε προβλέψει και ο πρώην πρόεδρος κ. Γιώργος Κιντής ). Οι βασικοί ισχυρισμοί του κ. Κανελλόπουλου είναι οι ακόλουθοι τέσσερις:

1. « Οι καλοκαιρινές προσπάθειες των διοικούντων για εύρεση νέων “επενδυτών”,αλλά αυτή τη φορά αμφιβόλων προθέσεων και υπόστασης, μου ξύπνησαν οδυνηρές μνήμες του παρελθόντος τις οποίες δεν θέλω να ξαναζήσουμε ».

2. « Ολους αυτούς τους μήνεςκατέστη σαφές ότι κανένας οικονομικός παράγοντας της χώρας ή του εξωτερικού δεν θέλησε να καταβάλει στο ταμείο της ΑΕΚείτε 3 εκατ. ευρώγια να συνδιοικήσει με τον κ. Νοτιά είτε 15 εκατ. ευρώγια να διοικήσει ολομόναχος την ομάδα (με 10 εκατ. ευρώμακροπρόθεσμες υποχρεώσεις πλέον αλλά και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία) ».

3. « Κουράστηκα να θεωρούμαι τροχοπέδη για τη λειτουργία της σημερινής διοίκησης της ΠΑΕ, από κάποιους που ή αγνοούν γεγονότα και απλά μαθηματικά και οικονομικά ή, εσκεμμένα, τα παραποιούν ».

4. « Το σπουδαιότερο, αντιλαμβανόμενος ότι δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα της διοίκησης μιας ΠΑΕ στην Ελλάδα, πιστεύω ότι η υγεία αλλά και η θωράκιση της ΑΕΚ θα επιτευχθεί προοδευτικά μόνο καθιστώντας τον κόσμο της κοινωνό των προβλημάτων αλλά και των δυνατοτήτων της ». Την ώρα που η ΠΑΕ ΑΕΚ αποδεχόταν την απόφαση του κ. Κανελλόπουλου αρνούμενη να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο- θέλοντας προφανώς να αφουγκραστεί τις αντιδράσεις- ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κ. Δ. Χατζηχρήστος δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη: « Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο σήμερα γιατί είναι μια μαύρη μέρα για την μπασκετική ΑΕΚ (σ.σ.: δεν κατέβηκε και μηδενίστηκε στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ). Ομως πρέπει να ομολογήσω ότι μας τιμά ιδιαιτέρως η κίνηση του Τάκη Κανελλόπουλου. Δικαιώνει τη φιλοσοφία μας ότι μόνο ο κόσμος της ΑΕΚ μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Τον ευχαριστούμε γι΄ αυτή του την ενέργεια ».

Απομένει να διαπιστώσουμε αν η κίνηση του κ. Κανελλόπουλου θα βρει κι άλλους μιμητές στα πρόσωπα των λοιπών ανενεργών μετόχων όπως οι κκ. Γκίκας Γκούμας , Πέτρος Παππάς και Ντέμης Νικολαΐδης (όλοι μαζί έχουν ποσοστό που ξεπερνά το 30%). Αν οι προαναφερθέντες επιλέξουν τον ίδιο δρόμο θα καταστήσουν την Ερασιτεχνική ΑΕΚ απόλυτο αφεντικό και στην ποδοσφαιρική ομάδα. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση η «Μάνα ΑΕΚ» θα πρέπει να αναλάβει την οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ με μηδενικά κεφάλαια και μοναδικό στήριγμα τον κόσμο της ομάδας, αν και εφόσον επιθυμεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk