Λίγο πριν αρχίσει ο εμβολιασμός

Ενίσχυση και επιτάχυνση του σχεδίου δράσης για τη γρίπη αποφάσισε η Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης υπό τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Την Εθνική Επιτροπή Επιχειρησιακής και Επιστημονικής Αντιμετώπισης της Πανδημίας της Νέας Γρίπης συγκάλεσε σήμερα η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας λίγες μέρες πριν ξεκινήσει και επίσημα ο εμβολιασμός και μάλιστα χωρίς δήλωση συναίνεσης.
Όπως δήλωσε η υπουργός κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μετά το πέρας της συνεδρίασης «υπάρχει ήδη ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της γρίπης και αυτό πρέπει να ενισχυθεί και να επιταχυνθεί». Πρόσθεσε ακόμη ότι εκείνο που χρειάζεται είναι επίσης η καλή επιτήρηση για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και όλων των απαραίτητων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της γρίπης στα σχολεία.
Επίσης η υπουργός σημείωσε ότι από τα πρώτα μέτρα που έχει λάβει στο υπουργείο είναι η καταγραφή και η παραίτηση των επιτροπών του υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό για τη γρίπη θα πρέπει να αναφερθεί ότι ήδη 100 χιλιάδες δόσεις εμβολίου υπάρχουν στη χώρα μας και βρίσκονται σε εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Υγείας στη Βάρη.

Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης Η1Ν1 θα ξεκινήσει από τους χρόνιους ασθενείς, τις εγκύους και τους νέους γονείς και θα επεκταθεί σε επόμενη φάση στα υγιή άτομα 15-40 ετών

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk