Νέα ΔημοκρατίαΥπέρ της διεύρυνσης του εκλεκτορικού σώματος για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος τάχθηκαν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ Δ. Αβραμόπουλος

<b>Νέα Δημοκρατία</b>Υπέρ της διεύρυνσης του εκλεκτορικού σώματος για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος τάχθηκαν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ Δ. Αβραμόπουλος | tovima.gr

Υπέρ της διεύρυνσης του εκλεκτορικού σώματος για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Βουλή.

« Όμως, οποιαδήποτε πρόταση για διεύρυνση του εκλεκτορικού Σώματος, ώστε να εκφραστεί η βάση με πιο δυνατή φωνή, εμένα με βρίσκει σύμφωνη», δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη για να διευκρινίσει ωστόσο στην επόμενη αποστροφή του λόγου της ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί τώρα καθώς δεν προβλέπεται στο καταστατικό, βάση του οποίου έχει κινήσει τη διαδικασία για την σύγκληση του συνεδρίου και την εκλογή του νέου προέδρου, ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Διευκρίνισε, όμως, ότι σε περίπτωση που υπάρξει σχετική πρόταση εκείνη θα την υποστηρίξει.

Καθαρή πρόταση υπέρ της εκλογής του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την βάση διατύπωσε λίγο πριν ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνάντηση που είχε με τον κ. Κώστα Καραμανλή.

Εξερχόμενος από τη Ρηγίλλης, δήλωσε: «Είχαμε μια συνεργασία με τον κύριο Καραμανλή, συζητήσαμε για όλα τα θέματα που αφορούν στην κρίσιμη φάση για την παράταξη και το μέλλον. Τούτες τις ώρες προέχει η ενότητα και η ομοψυχία.

Κατέθεσα πρόταση για την εκλογή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας από τη βάση. Και αυτό ώστε ο κόσμος να συμβάλει στην φυσική ανάδειξη του προέδρου της Ν.Δ. Πριν από λίγο έμαθα ότι σε αυτό έχει συμφωνήσει και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Νομίζω ότι είναι αυτό που θέλει και η βάση της Ν.Δ. Αυτό που τελικά θα αναδειχθεί θα είναι η ομοφωνία και η ομοψυχία, αν τελικά, για πρώτη φορά, συμμετάσχουν στην εκλογή του προέδρου όλοι οι φίλοι και φίλες της Ν.Δ.»

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επίσης τάσσεται υπέρ της εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δέχομαι την οποιαδήποτε συμφωνία για μικρό ή μεγάλο γήπεδο αρκεί να διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ άρχισε να χάνει όταν έπαψε να ακούει τους οπαδούς της. Θέλω να πω: Προς Θεού όχι μία μέρα συνέδριο. Θα είναι άδικο και για τη ΝΔ και για τους οπαδούς της».

Σε ερώτηση σχετική με την παραίτηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη από την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «σωστή απόφαση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk