Δηλώσεις Μολυβιάτη

Απολογισμός και παραίτηση του ΔΣ του Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών

Aπολογισμό του έργου του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών παρουσίασε ο Πέτρος Μολυβιάτης, λόγω και της παραίτησης του ΔΣ. Σύμφωνα με τον κ. Μολυβιάτη η κύρια αποστολή του Ταμείου, δηλαδή η χρηματοδότηση για την ανοικοδόμηση αυτών των σπιτιών, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Aπολογισμό του έργου του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών παρουσίασε ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης, λόγω και της παραίτησης του ΔΣ.

Αφού ευχαρίστησε τους 93 χιλιάδες δωρητές, ο κ. Μολυβιάτης σημείωσε ότι συνολικά υπεβλήθησαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ 1.433 αιτήσεις με πλήρη δικαιολογητικά για ανοικοδόμηση σπιτιών και έχουν εγκριθεί όλες.

Σύμφωνα με τον κ. Μολυβιάτη η κύρια αποστολή του Ταμείου, δηλαδή η χρηματοδότηση για την ανοικοδόμηση αυτών των σπιτιών, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

«Στο Ταμείο έχουν εισρεύσει από δωρεές πάνω από 198 εκατομμύρια ευρώ και από τόκους πάνω από 10 εκατομμύρια. Για την εκπλήρωση των σκοπών του το Ταμείο έχει δαπανήσει 76.622.018,04 ευρώ. Το υπόλοιπο του λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος σήμερα είναι 131.692.410,03 ευρώ

Αναλυτικός πίνακας για το πού διετέθησαν τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν υπάρχει στην ιστοσελίδα του Ταμείου http://www.etaea.gr/

Όπως σημείωσε ο κ. Μολυβιάτης, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ανοικοδομήσεως των καμένων σπιτιών, θα παραμείνει προς διάθεση ένα σημαντικό ποσό για την προώθηση των σκοπών του Ταμείου, δηλαδή την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, το Ταμείο έχει αποφασίσει να διαθέσει ένα ποσό της τάξεως περίπου των 80.000.000 ευρώ, για έργα υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές, κυρίως έργα αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά, αρδευτικά, οδοποιίας, πυροπροστασίας κλπ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk